Avslappnat spel när lagen säger hejdå?!

Sista omgången av Championship på ingång. Den spelas på måndag kl 16 – udda tid för oss svenskar men i England är det helgdag på måndag. En speciell helgdag som är utlyst efter konungens kröning som sker på lördag. Det firas ståndaktigt i flera dagar i England!

Det har varit dramatisk i bottenstriden av Championship hela säsongen, men faktum är att det nu är avgjort. Reading, Blackpool och Wigan åker ned till League One. Här tar vi ändå sikte på ett spännande spel i en bottenmatch mellan Huddersfield och nämnda Reading.

Huddersfield

Hemmalaget säkrade fortsatt spel i Championship via en imponerande viktoria mot Sheffield United igår kväll. Vilken spurt laget har gjort! 18 poäng insamlade på de 10 senaste matcherna är starka papper, särskilt när lag som Sheffield U, Middlesbrough och Millwall har besegrats. Räddaren i nöden är Neil Warnoch som kallades hem från sin pensionärssemester i USA och styrde upp skutan som bara en 74-åring kan! Givetvis firades det ordentligt i natt men Hudds-spelarna vill garanterat njuta framför hemmapubliken även på måndag.

Reading

Till skillnad mot Hudds så har Reading varit usla på slutet, de har ingen seger på tolv matcher. Säsongen började annars lovande med fyra tidiga segrar. Men underliggande siffror signalerade om fara på taket och till slut tog de många matcherna ut sin rätt. Dessutom drabbades laget av 6 tunga minuspoäng på grund av svajigheter i ekonomin. Dystra miner i klubben nu som för första gången på 21 år får lämna finrummen Premier League och Championship för den hårda resan i League One.

Speltips

I matcher som inte har någon egentlig betydelse tenderar det ofta att bli mer öppet spel och målrikt. Jag tror inte att detta är något undantag. Därför förvånar det mig en aning att spelbolagen inte justerat oddsen efter att det blev klart att denna match blev betydelselös. Hade Hudds förlorat mot Sheffield U igår hade det varit en helt annan sak, då hade Reading kunnat rädda sig kvar via en seger och matchen hade haft en enorm nerv. Nu kan det bli en del udda laguttagningar och coaching – får vi ett tidigt mål och lite mer eld på brasan, då kan det dra iväg. 3-2, 4-1 känns som tänkbara resultat.

Jag spelar över 3,5 mål till 3,25 hos William Hill.

 

Ett sidobet för de som tror att Reading kastat in handduken, Huddersfield -1,5 4,35 hos Unibet.

Unibet Unibet

100 kr bonus

Gratisspel 100 kr. Minsta insättning 100 kr. Inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS