BIK Karlskoga – Djurgården

De senaste speltipsen har gått in hur enkelt som helst vilket leder till att jag fortsätter på hockey-spåret. Vi har en otroligt viktig match framför oss i Hockeyallsvenskan där jumbon BIK Karlskoga möter Djurgården i Nobelhallen. Häng med nedan för speltips och analys.

Viktig seger senast

Bofors har gått kräftgång så här långt under säsongen och bara fått ihop ynka nio poäng på sina elva spelade matcher i ligan. Tre av dessa nio pinnar kom i senaste omgången mot Västerås där Bofors spelade sitt klassiska spel, det vill säga lite mer elakt än elegans. Faran är långt ifrån över men jag tror att BIK kommer kravla sig ifrån bottenträsket och tillslut lösa en topp-10 placering. Dennis Hall har fått en knackig start på äventyret i Karlskoga, men jag tror också det är rätt man att leda detta BIK och löser även Torsten Yngvesson inte ett par spetsspelare så kommer detta sluta fullt godkänt enligt mig.

Till matchen mot Djurgården är både Gustaf Thorell och Hellgren-Smed spelklara, vilket gör att Bofors har tre målvakter att välja på, där nyförvärvet Niklas Lundström var riktigt bra senast. Jesper Kokkonen har kommit i gång på slutet och nu väntar BIK bara på att den skickliga backen Henrik Larsson ska kasta in några puckar i powerplay så är mycket vunnet. Bredden i detta BIK är långt ifrån vad den varit, men det finns allt ett par skickliga herrar som måste visa mer än vad de gjort.

Svag start

Djurgården har likt BIK varit svaga i inledning, men enligt mig så är Djurgårdens start sämre än vad BIKs varit, då Djurgården har ett mycket bättre material på pappret. Djurgården har endast två segrar på sina åtta senast matcher och placerar sig på en svag elfte plats i tabellen. Jag liksom många andra trodde att Djurgården skulle gå stärkta ur derbysegern mot AIK, men icke (torsk senast mot Almtuna med 4-3). Djurgården kommer givetvis lösa situationen då man har haft ett par tunga skador, som i dagsläget är påväg tillbaka eller är tillbaka.

John Norman ryktas göra comeback i afton, vilket också Marcus Krüger har gjort för ett par matcher sedan. Spelare som Olle Liss, Anton Gradin och Ludvig Rensfeldt har inte alls varit sig lika i inledning, där har DIF ett stort sparkapital. Defensiven har inte alls varit bra då man har släppt in 38 mål, vilket är näst mest i hela ligan. Nej, det gäller för Garpenlöv att få ihop grejorna, då man på pappret har ett av ligans bästa lag.

Kvällens speltips

Otroligt viktig match väntar i Nobelhallen, där BIK kommer få en tung seger senast och Djurgården föll tillbaka mot Almtuna. Djurgården är lill-favorit här, men jag vågar inte riktigt röra 1×2-marknaden då detta kan sluta hur som helst. Tror istället att det kommer bli mycket mål då både lagen har en ganska svag defensiv och skicklig offensiv. Över 4.5 mål till 1.75 går att hämta hos Nya Expekt, vilket är ett kanonspel då åtta av lagens nio senaste matcher har slutat med över 4.5 (när man möter varandra givetvis). Värmlänningarnas snitt i antal mål denna säsong (båda lagens mål) är 5.2 medan gästernas ligger på 5.9. Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS