Inför Champions League: Grupp D, E och F

Braga – Royale Union Saint Gilloise

Gårdagens avslutsspel i Sevilla-Dortmund satt hur enkelt som helst, formen är nu riktigt bra. Jag har hittat ett mycket intressant spel i Europa League under kvällen. Det är Braga som tar emot Union, i Malmös grupp. Speltips och analys finns nedan!

Första torsken för säsongen senast!

Hemmalaget Braga, som spelar i den portugisiska ligan, har öppnat säsongen på ett makalöst bra sätt. Laget har spelat tio tävlingsmatcher så här långt och bara förlorat en, det var i senaste ligamatchen mot Porto. Braga ligger trea i ligan, och har gjort hela 24 mål på sina åtta ligamatcher. Braga spelar mycket fin fotboll för tillfället. I Europa League har Braga två raka segrar, borta mot Malmö samt hemma mot Union Berlin. Har på dessa två matcher inte släppt in mål, men har haft otroligt mycket chanser framåt. Mot Malmö hade Braga 15 avslut och var riktigt vassa stundtals, hemma mot Union Berlin skapade laget 12 avslut och spelade också stundtals mycket fin fotboll.

Braga har full trupp inför detta möte, och det är en skicklig trupp man har att tillgå. Braga har två anfallare som står för mestadels av lagets mål, det är fransmannen Simon Banza (fem mål) och Ricardo Horta (fyra mål). På mitten kryllar det av spelskickliga herrar, och framförallt är Iuria Medeiros och Nuno Sequeria väldigt viktiga, två väldigt skickliga passningsspelare. Uros Racic, har hämtats in från Valencia nyligen och gjort ett par minuter i Braga-tröjan, en vass defensiv mittfältare. Det är en backlinje som är stor och stark, och framförallt passningsskickliga. Nej, Braga är ett bra lag för tillfället och har många spelare som är skickliga.

Skickligt lag!

Royale Union Saint-Gilloise som de så fint heter, är ett lag från Belgien som har en mycket fin historia bakom sig. Elva ligatitlar genom åren har man tagit, den senaste kom dock 1935. I 48 år har laget varit i de lägre divisionerna i Belgien, men tog sig upp i finrummet till förra säsongen, där man var nära att ta titeln. Gästerna har öppnat denna säsong på ett bra sätt, och ligger trea i ligan och har två raka segrar i Europa. Det är ett bra lag, utan egentliga några stora stjärnor. Ägarna har mycket pengar och satsar på detta lag. Jag tror att Royale Union Saint-Gilloise spelar i Champions League inom ett par år.

Japanen Machida och tysken Eckert Ayensa är skadade och missar fighten. Teddy Teuma, offensiv mittfältare är lagets stora poängspelare, har tre mål och fem assist i ligaspelet. Victor Boniface, är en spelare som jag gillar enormt mycket. Boniface är en stor och stark forward med bra teknik, han var riktigt bra mot Malmö senast. Svenska Gustaf Nilsson finns i truppen men får inte jättemycket speltid. Royale spelare ett lurigt spel, med mittbackar som attackerar, vilket är svårt att försvara sig emot. Det är en trebackslinje, där alla tre är bra med fötterna och bra i båda boxarna.

Dagens speltips

Det är en match mellan två lag som har full pott i Europa och går bra i ligaspelet. Braga är skickliga på sin hemmaplan och Royale Union är ett lurigt lag att möta. Hemmalaget är favoriter enligt oddsen, men jag bojkottar 1X2 här och siktar in mig på avslut. Linan ligger på 23.5, vilket är lågt enligt mig. Braga snittar 19 avslut när man spelar på sin hemmaplan, det är ett lag som gillar att komma till avslut. Gästerna snittar 11 avslut per match på bortaplan, och mot Malmö kunde man ha avslutat otroligt mycket men valde att passa vidare. Jag tror på en öppen historia där avsluten kommer hagla fram. Över 23.5 avslut är dagens bästa fotbollsspel! Lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS