Brynäs – BIK Karlskoga

Hallå där, och äntligen onsdag igen och vi har en fullspäckad kväll med allsvensk hockey på schemat. Jag har hittat ett intressant spel i matchen Brynäs – Bofors, där vi har ett lag i toppen och ett i botten. Häng med nedan för analys och speltips.

Återtåget

Brynäs fick respass ur SHL under föregående säsong, vilket på förhand var en ganska sensation då Brynäs är ett klassiskt lag men har på senare år varit svaga på isen. Det är inget snack om Brynäs ska tillbaka till finrummet direkt, då man lätt kan bli harvandes i denna serie om man inte tar steget upp direkt. Brynäs har i inledningen av serien vunnit fyra av fyra möjliga, men inte har det varit smärtfritt. Två av vinsterna har kommit efter 60 minuters spel. Hemma i Gävle är man alltid svårslagna och det ska mycket till att lagen i denna serie kommer från Monitor med poäng.

Lagets enligt mig viktigaste spelare i Johan Larsson är avstängd och Anton Rödin har varit sjuk i veckan och kommer troligen inte till spel. Glädjeämnet för Brynäs är att Greg Scott är spelklar och lirar under kvällen. Offensiven är årets Gävle-lag är mycket stark och enligt mig är det seriens absolut bästa offensiv. Defensiven med herrar som Simon Bertilsson, Johannes Kinnvall och Chad Billins håller SHL-klass.

Fem raka förluster

BIK Karlskoga eller också Bofors som de kallar sig har startat serien på ett mycket svagt sätt och har fem raka förluster, och inte nog med det, förluster mot lag som Bofors ska ha under sig i tabellen. Karlskoga-gänget har varit svaga över hela banan men framförallt offensiven där man nu är uppe i 19 powerplay utan mål. Nej, det gäller för värmlänningarna att ta tag i detta nu om det inte ska bli en tråkig säsong, för materialet finns för en topp tio och kanske till och med topp sex placering, men det gäller för de bärande spelarna att ta tag i det.

Gustaf Thorell är skadad och missar matchen, medan ett par juniorer är utlånade. In har Mikkel Öby-Olsen kommit från Oskarshamn, men det är spelare som Filip Svenningsson, Jesper Norbäck och Jesper Kokkonen som har mycket fina offensiva kvalitéer som inte riktigt fått till det. Defensiven är det framförallt Henrik Larsson som får ta ett stort ansvar, och i målet kommer BIK ställa Samuel Jonsson då första keepern Hellgren har lite skavanker.

Kvällens speltips

Det är inget snack om att Brynäs är favoriter här, men till cirka 1.36 är det inte spelvärt. Bofors kommer få det hett om öronen och första 20 minutrarna kommer bli viktiga. Brynäs har ett par viktiga spelare borta och kommer troligen ställa Clara i målet, vilket är en fördel för BIK. Lagen ställdes mot varandra på försäsongen där både lagen vann på sina respektive hemmabanor, där båda matcherna var väldigt målrika. Jag tror på en öppen matchbild där BIK i första hand väljer att prioritera offensiven och kommer sätta hård press på Brynäs unga keeper. Över 6.5 mål finns att hämta till dryga två gånger smöret, vilket är spelvärt enligt mig. Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS