Överlägsna Messi och stjärnskottet Openda – Datasummering av säsongsstarten

Celta Vigo – Cadiz

Liverpool vann, men löste inte linan -1.5, som det kanske borde gjort om man hade en skickligare målskytt än Roberto Firmino. Vi tar nya tag och sätter tänderna i mötet mellan Celta Vigo och Cadiz på fredagskvällen. Det är ett hemmalag som är intressanta denna säsong. Speltips och analys här under!

 

Ett skickliga Vigo!

Säsongen 2015/2016 slutade Celta Vigo på en finfin sjätte plats i La Liga. Den succén har inte upprepats och Vigo har haft stora problem att plocka en topp 10 placering, bara en gång efter 16 har man plockat en topp 10 placering. Årets säsong har man startat på ett fint sätt, det är egentligen bara plumpen hemma mot Real Madrid 1-4 som inte går till historieböckerna. Senast plockade man tre borta mot Girona, efter en imponerande insats. Premiären hemma mot Espanyol slutade med 2-2, efter att gästerna kvitterat på straff i den sista sparken. Sammanfattar vi Vigos start så är den klart godkänt.

Vigo har gjort fyra mål denna La Liga säsong och det är Iago Aspas som stått för tre utav dem. Aspas är den viktigaste spelaren i laget och en av La Ligas absolut bästa målskyttar. De senaste säsongerna har Aspas varit själv att leverera offensivt, nu har han med sig spelare som Pacencia, Perez och Rodriquez. Vigo har även stabila spelare på mitten och en stark backuppsättning. Oscar Minqueza som kommer från Barcelona, kommer att bli viktig för detta Vigo. Celta har hittat en riktigt vass målvakt i Agustin Marchesin, som kommer från Porto där han fick agera backup förra året.

Svagt Cadiz!

Cadiz gjorde en mycket stark första säsong i La Liga 20-21. Förra året klarade laget kontraktet med nöd och näppe, med en ynka poäng. Gästerna från Andalusien har öppnat årets säsong på ett mardrömslikt sätt och har fortfarande inte gjort något mål efter tre omgångar. Det är på hemmaplan Cadiz är som bäst, och efter två hemmamatcher har man målskillnaden 0-4. Den enda bortafighten man lirat är mot Osasuna och där hade man inget att hämta. Det kommer krävas enormt mycket om Cadiz ska fixa kontraktet detta år.

Cadiz har även ett ganska svagt lag på pappret, där man fortfarande spelar med Negredo på topp, absolut inget emot Negredo då han står för en enastående karriär, dock är formkurvan påväg neråt för spanjoren. Vid sin sida brukar Negredo ha den vindsnabba Lozano, som inte alls varit bra i inledningen har har en passningsprocent på mycket svaga 65.9%. Cadiz har ett hård jobbande mittfält, som är lugna med boll. Enligt mig måste det komma fler bollar på djupet mot Lozano om det ska bli något nytt kontrakt. Backlinjen är starka i luften, men ganska svaga om bollarna kommer efter backen och när mittbackarna har näsan mot egna målet.

Dagens speltips

Cadiz är inte bra för stunden, ser ganska trötta och svaga ut. Celta har Iago Aspas i storform och har sett fina ut (bortsett mot Real). Celta vinner detta möte, tror inte Cadiz håller i 90 minuter. Oddset på raka ettan betalar bra, och det är ettan som enligt mig är fredagens bästa spel. Iago Aspas kommer springa sönder Cadiz trötta mittbackar. 0-7 i målskillnad säger allt om gästernas form, Celta Vigo löser biffen. Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS