Celta Vigo – Mallorca

Veckan har varit ruskigt bra då jag har 3/3 gröna speltips, och det är speltips som varit stensäkra. Nu har vi ett riktigt bra utbud under både dagen och morgondagen. Jag har hittat ett intressant spel i matchen mellan Celta Vigo och Mallorca. Två lag som startat serien på ett svagt sätt, behöver få en trea här. Häng med nedan för speltips och analys.

Tuffa säsonger bakom sig

Celta Vigo har varit i bottenskiktet av tabellen i ett par år nu (bortsett från säsongen 2021/2022 där man kom åtta). Celta började säsongen med tre raka matcher utan vinst och endast en inspelad pinne. Trendbrottet kom i senaste matchen då man besegrade Almeria med 3-2 på bortaplan efter att svenska Williot Swedberg gjorde sitt första mål i La Liga. Trots ett ganska svagt poängsnitt efter fyra matcher så har spelet varit desto bättre, då man i flera av matcherna varit riktigt heta men inte fått in bollen. Celta har som mål i år att komma topp tio, vilket inte är omöjligt för Rafa Benitez mannar.

Celta har på pappret i år en fin trupp med massor av spetskvalité. Carles Perez och Franco Cervi kommer att missa matchen på grund av skavanker. Istället får herrar som Iago Aspas, Jörgen Strand Larsen och Jonathan Bamba försöka dyrka upp Mallorcas luriga och starka defensiv. Carl Starfeldt är given i Celtas trebackslinje, som i vissa stunder håller hög nivå men kan å andra sidan också vara ganska svaga.

Luriga Mallis

Mallorca gjorde en av sina bättre säsonger någonsin förra året då man kom på en nionde plats i tabellen. Starten av årets säsong har inte alls varit lika fin då man på fyra spelade matcher endast löst två pinnar trots ett ganska bra schema då man mött lag som Granada och Las Palmas. Defensiven har stundtals varit riktigt fin men det är offensiven som varit det största problemet då man gjort tre mål på fyra matcher. Saknaden av Kang In-Lee är större än vad man trott från början då kvalité på inläggen till Verdan Muriqi inte varit bra nog i inledningen.

Mallorca har ungefärligt samma lag som förra året, bortsett från Kang-In, där skickliga Sergi Darder kommit in. Verdan Muriqi måste komma igång för Ö-borna om det ska bli nytt kontrakt, även spelare som Dani Rodriquez och Cyle Larin måste upp i nivå för Mallis offensiv. Jag tycker personligen att wing-backen Pablo Maffeo är ett viktigt vapen i Mallorcas offensiv, som inte alls kommit upp i nivå. Gästerna har även en av La Ligas bästa målvakter i Predrag Rajkovic.

Kvällens speltips

Nej, detta är ingen lätt uppgift för Celta, då förra årets matcher slutade i vinst för Mallorca trots det står hemmalaget i knappa två gånger pengarna. Jag har istället (som vanligt) siktat in mig på avslutsmarknaden, där vi har i skrivande stund en lina på 23.5, vilket jag tycker är lågt. Celta Vigo har bombat iväg avslut i de senaste matcherna, vilket beror på att man ändrat spelstil under Rafa Benitez, det kommer skjutas hej vilt även ikväll mot ett lågt stående Mallis. Mallorca har som sagt haft det tufft offensivt, men har uppehållet haft mycket fokus på det offensiva, vilket kommer tendera i avslut. Över 23.5 avslut hos Kambi-group finns till bra odds, lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS