Celta Vigo – Mallorca

Förra veckans speltips satt hur enkelt som helst, och tanken är att veckan startar på samma sätt. Har hittat ett intressant spel i det viktiga mötet mellan Celta Vigo och gästerna från Mallorca. På pappret en ganska jämn historia där värdarna är snäppet hetare för tillfället. Häng med för speltips och analys. 

Fin form

Celta Vigo har spela mycket fin fotboll sistone och har sju matcher i rad utan förlust, och i fyra av de har man lämnat planen som vinnare. I och med formen som Vigo ligger inne med så är bottenplatserna ett minne blott och man kan nu sikta uppåt och har ”endast” nio pinnar upp till en Europa-plats. Celta har spelat mycket bra i offensiven på sistone och man har på de fyra senaste matcherna gjort hela tio mål. I de tre senaste hemmamatcherna har man spelmässigt varit riktigt bra och gjort hela åtta mål framåt och har en XG som är otroligt hög.

Diego Alves, Oscar Mingueza och Augusto Solari missar matchen med skador. Det går inte nämna Celta Vigo utan att ta upp Iago Aspas, på sina 26 starter har spanjoren stått för 12+3, vilket är det bästa i laget. Även den unga mittfältaren Gabbi Veiga har varit lysande så här långt och står noterad för nio mål och fyra assist. Finns även vassa herrar i Saferovic och Carlos Perez, som sett fina ut på slutet. Defensivt är det ibland svajigt, där mittbackarna Aidoo och Nunez ibland går bort sig. Vigo har två offensiva ytterbackar i Mallo och Galan. Nej, det är framförallt offensiven som Celta har steppat upp rejält på.

Stark säsong

Mallorca har gjort en riktigt fin säsong så här långt i La Liga och har efter 28 omgångar spelat till sig 34 pinnar, vilket gör att Mallorca har sju pinnar ner till negativa strecket med en match mindre spelat. Jag tror att Mallorca fixar kontraktet, mycket tack vare lagets mycket fina defensiv. Mallorca har sju raka matcher utan en trea, dock har man många kryss på slutet, vilket också är viktiga poäng när vi summerar säsongen om tio omgångar. Det är inget att hymla om att Mallorca är som bäst på hemmaplan, Mallis har endast tagit 12 av sina 34 pinnar på bortagräs. Mallorca har sett pigga ut i de två senaste omgångarna, och framförallt varit ganska heta i offensiven.

Mallorca har många backar borta till kvällens match. Copete och Jaume Costa är avstängda och Augustinsson är skada. Vedat Muriqi är lagets i särklass viktigaste spelare, av lagets 25 mål har Muriqi stått för 12 själv och assisterat till två. Även Lee Kang-In är viktig i Mallis offensiva spel och har en mycket fin teknik och lastar in fina bollar till den stora Muriqi som är stark på skallen. Defensiven är mycket stark, där man framförallt har en fin mittback i Raillo som är riktigt stabil. Även ytterbacken/wingbacken Maffeo är en riktigt skicklig spelare och har mycket fina inlägg och framförallt snabbheten med sig. Predrag Rajkovic är en riktigt fin målvakt och har räddat många pinnar till Ö-laget.

Kvällens speltips

Celta Vigo är favoriter här, vilket jag är belägen att hålla med om, med tanke på avbräcken i Mallorcas backlinje. Dock tror jag Mallis kommer störa Celta ikväll och därför avstår jag 1X2 marknaden. Jag har hittat ett otroligt fin spel här, och det är avsluten. Linan ligger på 22.5 i skrivande stund, vilket jag tycker är otroligt lågt. Celta har under säsongen avslutat mycket och ligger på ett snitt på 13 avslut per match. Mallorca har ett snitt på knappa tio avslut per match, men har på slutet varit ett riktigt ”skjutande” lag och har på de tre senaste matcherna avslutat mycket. Jag tror på en öppen matchbild, då det är två lag som kan spela utan någon egentligen press. Spelare som Muriqi, Aspas och Kang-in har minst två avslut per spelare. Nästintill ett maxspel från min sida här, över 22.5 avslut till 1.87 hos Unibet.

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS