Överlägsna Messi och stjärnskottet Openda – Datasummering av säsongsstarten

Chelsea vs Bournemouth

Då var boxing day avklarad, och det var otroligt skönt att Premier League var igång igen. Nu till en viktig match för både Chelsea och Bournemouth som möts under tisdagen den 27 december. Nedan finns både speltips och analys, häng med!

Måste hänga med!

Chelsea måste börja vinna fotbollsmatcher i Premier League för att inte hamna för långt efter. I skrivande stund ligger Chelsea på blott en nionde plats med 21 inspelade poäng. Upp till topp fyra är man nu hela nio poäng och då är vi en bra bit in på säsongen, det finns dock tid för Chelsea att läka och chanserna finns för Champions League spel även under nästa säsong. I just Champions League var man riktigt bra och vann gruppen före Milan. Dock så var formen innan VM inte alls bra, då man förlorade tre raka matcher, utan att göra ett enda mål framåt. Chelsea har bara valt att spela en träningsmatch under VM och det mot Aston Villa, gissa vad som hände? Jo, Chelsea förlorade och gjorda inga mål.

Upp till nio spelare kan missa matchen för Chelsea, men är det något Chelsea har så är det en bred trupp då man fortfarande kan ställa ett bra lag på banan. Chelsea har haft svårt att få igång målskyttet i Premier League och det är Kai Havertz och Raheem Sterling som gjort tre mål vardera, och båda är tillgängliga under tisdagen. Aubameyang har gjort ett mål på sina fyra starter i PL, och han måste komma igång. På mitten är Jorginho viktig, och han startar troligtvis. I defensiven finns det starka namn som James, Thiago Silva och Koulibaly. Mendy får troligtvis stå i mål under tisdagen.

Svaga på bortaplan

Bournemouth har gjort en fullt godkänt start på säsongen, och har på 15 matcher spelat ihop 16 poäng och ligger på en 14e plats. Målet är såklart att lösa kontraktet, och spelet har fungerat bra fram tills veckorna innan VM-uppehållet där man var riktigt svaga och förlorade fyra raka matcher innan man matchen innan uppehållet vann mot Everton med 3-0. Gästerna har haft det väldigt svårt på bortaplan och har endast spelat ihop fem av 16 pinnar på bortagräs och är det laget som släpper in flest mål på bortagräs. Newcastle blev för svåra i EFL under förra veckan, men Bournemouth gjorde en bra match, och det har varit gästernas enda match under VM-uppehållet.

Även i gästernas trupp saknas det ett par herrar på grund av skador. Lagets offensiva spelare i Kieffer Moore och Dominic Solanke har gjort fyra respektive tre mål i Premier League och är riktigt farliga i boxen, då båda är riktigt långa och stora. Danske mittfältaren Philip Billing har varit mycket bra och stått för fyra mål och ett assist så här långt på tretton spelade matcher. Defensiven måste täppas till då man har släppt in flest mål i ligan.

Dagens speltips

Visst, Chelsea är stora favoriter här, men till knappa 1.40, är det inte alls spelvärt. Bournemouth är inte alls ett dåligt lag, då man är ganska luriga och är otroligt bra på fasta situationer. Dock tror jag Chelseas anfall kan bli jobbigt för gästernas ganska risiga defensiv. Istället för 1X2 har jag valt att välja avslut, linan ligger på 24.5, vilket kan vara en aning högt om vi kollar lagens snitt:

  • Chelsea 11,1 avslut
  • Bournemouth 8.1 avslut

Det finns ett par anledningar till att jag väljer överspelet här, ena är att Bournemouth är otroligt skickliga på huvudet och kommer garanterat flytta upp allt man har på fasta situationer. Den absolut bästa anledningen är att Chelsea har svårt att få in bollen, trots massivt tryck, Bournemouth ligger oftast lågt med backlinjen och det kommer ge chansen till skott för herrar som Sterling, Auba och Havertz. Tror på en målsnål match där Chelsea kommer ligga på från matchminut ett, och desto längre hemmamålet dröjer, desto mer desperata avslut kommer det att tas. Lycka till!

Fler speltips

c fc f aa ef x
13 Apr 13:30
Fotboll
RekStudion Special vs Newcastle vs Tottenham
13 Apr 13:30
Spelbolag
Odds
2.25
Speltips
Båda lagen gör mål & Alexander Isak och Dejan Kulusevski över 1,5 avslut på mål tillsammans (Newcastle United - Tottenham)
c fc f aa ef x
07 Apr 16:30
Fotboll
RekStudion Special vs Manchester United vs Liverpool
07 Apr 16:30
Spelbolag
Odds
2.25
Speltips
Liverpool flest avslut, avslut på mål och hörnor i matchen (Manchester United - Liverpool)
o XbiBgH x
04 Apr 21:00
Fotboll
Chelsea vs Man United
04 Apr 21:00
Spelbolag
Odds
3.50 / 4.50
Speltips
Boostad dubbel
VISA ALLA SPELTIPS