Porto – Club Bub Brugge

Diocesano vs Getafe

Snart dags för jul och då tunnas marknaden ut rejält, men efter 24 och 25 december är det dags igen. Idag har jag hittat ett mycket intressant spel i matchen Diocesano-Getafe i spanska Copa Del Rey. Häng med nedan för speltips och analys.

Tog en skalp i 64-delen

Diocesano är ett lag som inte alls är känt, med all rätta då laget tillhör ligan RFEF i Spanien, det är den fjärde högsta ligan i det spanska seriesystemet. Det finns alltifrån jobbande spelare till ”proffs” i detta lag. I ligan går laget tungt då man endast spelat ihop 14 poäng på sina 15 spelade matcher. Laget har svårt att göra mål (14 stycken) men är även tighta bakåt (22 insläppta). Till skillnad från Getafe så har ligaspelet varit igång under VM och hemmalaget kommer från en 4-0 seger mot Don Benito. I 64-delsfinalen lottades man mot Zaragoza, ett på pappret helt okej lag. Diocesano stod i en bra bit över 10 gånger degen i den matchen men lyckades ändå vinna med 1-0. Diocesano hade då ett mycket bra defensivt spel och maskade något enormt. Troligtvis kommer de spela på exakt samma sätt under kvällens kamp mot Getafe.

Okej start i ligan

Getafe är ett lag som spelar i den högsta serien i Spanien och har fått en okej start. 14 pinnar på 14 matcher är facit och man har tre pinnar tillgodo från jagande lag under det negativa strecket. Getafe har och har alltid haft svårt att göra mål, har bara stått för 12 fullträffar under denna säsong men är också tighta bakåt för att vara ett ”bottenlag” (20 insläppta). Getafe spelade mot San Roque i 64-delen, ett lag i Diocesanos kaliber, Getafe vann med 3-2 efter förläning i en väldigt jämn match. Getafe har på pappret inget offensivt lag. Det är Enes Unal som står för det flesta målen framåt. Oftast spelar Getafe ett defensivt spel med många backar och lågt liggande mittfältare, oavsett motstånd. Under VM-uppehållet har Getafe spelar två matcher, och blivit nollade i båda, 1-0 till Valladolid och Guadalajara.

Dagens speltips

Det skiljer såklart otroligt mycket mellan dessa gäng om vi kollar spelare för spelare. Dock kommer båda lagen in till matchen med samma inställning. Hemmalaget har besegrat bra lag förr medan Getafe har haft stora problem med sämre lag. Något som båda har gemensamt är att man har otroligt svårt att göra mål, och när det blir utslagningsmatcher finns risken att lagen blir defensiva. Under 2.5 mål i afton är ett mycket bra spel, då Getafe inte alls kommer ösa på framåt och hemmalaget kommer ligga lågt och ta tid på sig vid varenda fast situation. Lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS