Djurgården – AIK

Dags för Stockholms-derby igen, nu är det hockey som gäller vilket betyder att det är Djurgården och AIK som möts. Det är två lag som inte startat säsongen på ett bra sätt, vilket i och för sig inte betyder något när det vankas derby. Det är i ett utsålt Avicii som pucken släpps 19.00, häng med nedan för speltips och analys.

När kommer vändningen för DIF?

Djurgården har inte startat säsongen på ett bra sätt då man endast har lirat till sig tio poäng på sina nio spelade matcher och ligger endast en placering från negativt kval. DIF har endast en seger på sina sex senaste matcher, vilket såklart inte håller i längden om det ska bli en topp se placering. Noterbart är att Djurgården endast stått för en kasse framåt i sitt powerplayspel på 19 försök, dock är boxplay-spelet mycket bättre och det är bara Björklöven som har bättre box i ligan.

Nu till truppen, vilket är en positiv läsning om man håller på Djurgården. För det var så att man hade helt full trupp på den senaste matchträningen vilket gör att Marcus Krüger är spelklar. Wictor Nilsson har stått för en fin säsong så här långt och toppar den interna poängligan på fullt godkända 4+3. Spelare som Olle Liss, Linus Klasen, Ludvig Rensfeldt och Anton Gradin måste höja sitt spel om det ska bli ändring på den negativa trenden. Sjävklart saknas Carl Lindbom från förra säsongen då varken Hugo Hävelid eller Viktor Andrén har gjort något större avtryck trots fina CVn.

Blandat och gett

AIK har under säsongen blandat och gett en hel del, men kommer från en stark seger mot Mora i förra omgången. I skrivande stund placerar sig Gnaget på en sjunde plats i tabellen endast tre pinnar från sitt egna mål, topp-6. Truppen känns spännande för AIK då man har en bra mix mellan rutin och ”icke-rutin” (alltså juniorer). AIK har haft problem när man spelat mot topplagen under denna säsong, det har blivit torsk mot Björklöven (4-1), Västerås (8-3) och Brynäs (4-1), vilket gör att ett litet frågetecken ställs på AIKs chanser att nå topp sex.

Som jag skrev tidigare i texten så finns det massor av spetsiga lirare i detta lag, då tänker jag framförallt på herrar som Richard Gynge, Brendan Troock, Gerry Fitzgerald och Daniel Muzito-Bagenda. Även defensiven känns stabil på pappret där man framförallt hittat två skickliga målvakter som båda har över 90% i räddningar. Till derby har AIK valt att låna in Modos Emil Wahlberg, som håller en hög allsvensk klass.

Kvällens speltips

I och med att Djurgården står som hemmalag kommer det givetvis vara mer DIF-fans på plats, vilket ger hemmalaget en stor fördel. Djurgården vann tre av fyra derbyn under förra säsongen och det fanns en mer tyngd i deras spel, den tyngden tror jag även kommer bli avgörande under denna kväll. Trots att AIK gått bättre än vad DIF gjort under säsongen håller jag blåränderna som det starkare laget då man har mer spets och tyngd i laget. Kapten Krüger är tillbaka vilket betyder otroligt mycket, Djurgården tar sig samman och vinner sitt fjärde derby på fem spelade. Etta!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS