Djurgården – Kalmar

Brynäs lyckades inte vinna mot AIK under fredagen men vi tar nya tag. Jag fortsätter med hockey och Stockholm då vi har ett hemmalag i form av Djurgården som gått fint på slutet som möter nykomlingen Kalmar. Häng med nedan för speltips och analys!

Ny tränare gav resultat

Djurgården har under starten av hockeyallsvenskan gått mycket svagt men har efter tränarbytet från Garpenlöv till Holmvqvist gått starkt och vunnit tre av sina fyra senaste matcher, trots en lång frånvarolista. Stormen är långt ifrån över, men det ser betydligt bättre ut för DIF då man i skrivande stund ligger på en elfte plats men har ”bara” sex pinnar upp till topp-6 med flertalet mindre matcher spelade. Djurgården har under de senaste matcherna både slagit Karlskoga på hemmaplan samt besegrat SSK på bortaplan efter en ganska stökig historia framförallt på läktaren.

Frånvarolistan är fortsatt lång hos Djurgården men glädjeämnet är att Marcus Krüger var tillbaka senast och även Linus Klasen är spelklar inom ett par dagar. Magwood gick sönder senast, Odelius är out likaså Norman, Liss och Grewe. Spelare i offensiven som kommer bli viktiga under kvällen är Gradin, Krüger, Wiktor Nilsson, Brodin och Rensfeldt som jag alla tycker håller mycket hög klass. I defensiven tycker jag att backparet Pontus Johansson (lån från Frölunda) och Axel Andersson är seriens bästa, lägg även till backar som Kevin Karlsson, Alexander Ytterell och Daniel Glad. Det kryllar om skickliga backar i detta Djurgården. Även målvakterna Hugo Hävelid och Viktor Andrén har spelat upp sig på slutet.

Stark nykomling

Kalmar var egentligen ett hockeyettan lag fram till bara några veckor innan seriestart då Kristianstad fick lämna sin plats till Kalmar. Nykomlingen har verkligen inte ursäktat sig och spelat till sig mängder av segrar och ligger efter nästan halva serien på en mycket fin (sett till materialet) nionde plats. Kalmar har dock haft problem med sitt bortaspel och har ”enbart” vunnit mot Västervik och Nybro efter fulltid på gästande is. Gästerna kommer senast från en 3-2 seger efter overtime mot Tingsryd.

Kalmar har knappt några skavanker inför mötet med Djurgården. Kalmar har på pappret ett lag som kanske inte är så namnkunnigt för vissa men enligt mig finns det många skickliga spelare i detta lag. Backen Tim Theocharidis leder interna på 7+14 och kommer troligtvis gå till ett bättre lag inom kort. Det finns en en trio i finnar som håller hög nivå (Kim Strömberg, Teemu Lepaus, Teemu Väyrynen). Christian Engstrand har kommit in och kompletterat målvaktssidan, vilket är en bra målvakt.

Kvällens speltips

Lagkapten och seriens bästa center i Marcus Krüger var tillbaka senast och då vinner Djurgården. Djurgården har även börjat spela finare ishockey och kan nu sikta uppåt i tabellen. Kalmar kommer få det tufft ikväll på Hovet och jag tror inte spelarmaterialet hos gästerna kan lösa denna uppgift. Backsidan hos Djurgården som jag skrivit om innan tycker jag ser otroligt fin ut för stunden. Jag tror Djurgården tar sin tredje raka seger mot Kalmar och gör det med minst två baljor. Jag spelar -1.5 till ett vettigt odds, lycka till!

 

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS