Djurgården – Tingsryd

Igår gick inte spelet som önskat då andra halvleken var riktigt trött… Vi tar nya tag under tisdagen då vi har ett par matcher i hockeyallsvenskan då ett stundande Karjala Cup väntar i slutet på veckan. Jag har hittat ett intressant spel i matchen Djurgården-Tingsryd. Häng med nedan för speltips och analyser.

Stormigt i DIF

Under måndagen valde Djurgården att bryta med tränarna Marcus Ragnarsson och headcoachen Johan Garpenlöv, det blir Michael Holmqvist som kommer stå i båset under kvällen men det spekuleras att ”Säcken” redan ska vara klar. DIF har inte startat säsongen på ett bra sätt och ligger bara enstaka poäng från ett negativt kval, dock ett par matcher mindre spelade än sina bottenkonkurrenter. Ingenting i spelet har egentligen fungerat trots ett bra lag på pappret, det gäller för grabbarna kring laget att steppa upp nu. Djurgården har stundtals visat fint spel då man bland annat slagit Björklöven och vänt på matcher i slutminuterna.

Truppmässigt har det blivit ett par ändringar här i dagarna då lagkaptenen och lagets viktigaste spelare i Marcus Krüger är skadad och missar ett par veckor. In kommer Linköpings Arvid Costmar som enligt mig kommer hålla en hög allsvensk nivå. I offensiven finns det skickliga herrar som inte riktigt har kommit upp i normal standard och då tänker jag framförallt på Linus Klasen, John Norman, Olle Liss (varit bänkad på sistone) och Daniel Brodin. Defensiven var ett frågetecken inför säsongen då man tappade Carl Lindbom till Färjestad och tappade ett par viktiga pjäser på backsidan. Lånet från Frölunda i Pontus Johansson och nyförvärvet Axel Andersson är riktigt bra spelare.

Stark form

Tingsryd startade säsongen på ett bra sätt genom att slå bland annat Bofors och AIK på bortaplan men kollapsa sedan och förlorade fem matcher på rad. Därefter så har Tingsryd börjat vinna igen och har fyra segrar (vinster mot Kalmar, Västervik,Almtuna och Mora) på sina fem senaste matcher. Målet som smålänningarna har satt upp är att klara kontraktet utan kvalspel, vilket det kommer bli om man lirar som man gjort i de första 15 matcherna. Något som sticker ut för Tingsryd mot föregående säsongerna är att man gör fler mål, då man hittills stått för 39 fullträffar vilket är en fullt godkänd siffra.

Tingsryd har på pappret ett av de bättre lagen man haft om ni frågar mig då det finns offensiva pjäser som Pontus Netterberg, Emil Forslund, Gustav Olhaver, Jonathan Harju och Felix Olsson. Backsidan är även den fullt godkänd där Simon Åkerström toppar den interna poängligan på fina 4+9, om norrlänningen fortsätter som han gjort är nog inte SHL-spel långt ifrån under kommande säsong. Jacob Lundegård är en riktigt stabil back och har otroligt mycket speltid. Målvaktsduon i Ryden/Rosengren har inte riktigt kommit upp i 90%, någon av dem.

Kvällens speltips

Det är inget snack om att vändningen kommer att komma för Djurgården, men frågan är bara när. Jag tror startskottet kan vara redan ikväll, då det sägs att Garpenlöv  har tappat omklädningsrummet vilket kan ge en positiv effekt när han inte är kvar. Det ska tilläggas att det absolut inte bara är Garpens fel, då jag tycker han är en kompetent coach i många lägen. Nej, Djurgården tar sig i kragen under kvällens match och besegrar ett Tingsryd som förlorade senast mot Karlskoga. Costmar gör debut, nya tränare på g in (kanske även Olle Liss får speltid, lagets bästa målskytt förra säspngen) och många biljetter sålda till Hovet ikväll, detta löser Djurgården till fint odds. Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS