Ishockey speltips Örebro mot Karlskoga

Djurgården – Västervik

Dessvärre gick inte spelet hem i måndags och den fem-långa streaken förstördes tyvärr. Vi tar nya tag och byter blad och vänder oss till hockeyn och närmare bestämt Hockeyallsvenskan. Hemmalaget Djurgården möter gästerna från Västervik, i en match där hemmalaget är stora favoriter. Speltips och analys nedan!

Inte den starten man önskat!

Djurgården åkte ur SHL förra säsongen genom att torska mot Timrå i kvalet. Djurgården har sedan dess varit stora favoriter att ta klivet upp direkt i finrummet. Djurgården har också värvat för att ta sig tillbaka direkt, men inte riktigt fått den starten man önskat sig. Visst, Djurgården har varit svåra att slå i öppningen av säsongen, men laget hade kanske inte räknat med att torska mot Almtuna och Kristianstad. Djurgården kommer vara extremt svåra att slå på Hovet, det visade man i premiären mot Västerås, där man kom ut stenhård och avgjorde matchen i första perioden.

Djurgården har ett bra lag på pappret, men det är defensivt som har haft en del problem så här långt, men då saknas två transatlanter som inte kommit ännu. Dock har Cameron Schilling anslutit och finns med i matchtruppen ikväll. Den andra är Stefan Elliott som Djurgården räknar med att komma innan november är slut. Kevin Karlsson har gjort en fin start i DIF-tröjan och gjord 2+2 på sina sex spelade matcher. Alexander Ytterell är också en fin back, framförallt offensivt.  Djurgårdens offensiv är enligt mig seriens bästa och det är mycket tack vare att Marcus Kruger och Daniel Brodin finns där, men även att Tim Söderlund, Ludvig Rensfeldt, Olle Liss och John Norman finns som komplement.

Många importer!

Västervik startade säsongen med att torska två av tre matcher och fick inte till spelet för fem öre. Efter torsken mot Karlskoga, så har Västervik vunnit tre raka matcher, det har dock varit mot lag som Tingsryd och Östersund. Västervik har framförallt fått igång målskyttet och sina skickliga importer. Ska detta bli en rolig säsong för Västervik så måste importerna leverera. Västervik är ett lurigt lag för många, då man som oftast är livsfarliga i sina kontringar. Västervik har aldrig mött Djurgården, vilket man också skriver på sin hemsida och kallar detta för en historisk match.

Västervik har ett par spelare borta till kvällens match och det är Alexander Hilmersson, Hugo Gabrielson och Mattias Wigley som är skadade, samt att Emil Kruse är sjuk, Västervik jobbar på att hitta en andra målvakt till kvällen. Västervik har på pappret en stark backsida med namn som Erik Gustafsson, Anton Öhman och framförallt Daniel Brickley som stått för 3+8 på sex fighter. Framåt finns det också skickligt med folk, Västervik kan få ihop två riktigt starka forwardsformationer i spelare som Marcus Vela, Victor Öhman och Troy Loggins.

Dagens speltips

Djurgården är enligt mig klart bättre på alla positioner här. Västervik har en bra form, men inte riktigt visat att man kan nå en topp sex placering. Djurgården är alldeles för bra på sin hemmais och kommer vinna detta möte. Raka ettan står i ganska låga odds, men väljer du hcp -1.5 så kommer oddsen stiga. Jag tror Djurgården kommer ut stenhårt, efter en ganska dålig insats i Uppsala senast. Västervik kommer inte kunna mäta sig med Djurgårdens fart och jag tror detta bli ett par puckars marginal till fördel för Stockholmarna. -1.5 är spelet, lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS