Överlägsna Messi och stjärnskottet Openda – Datasummering av säsongsstarten

Elche – Mallorca

Avslutade veckan med fem raka gröna speltips, vilket var mycket skönt. Formen är således mycket bra. Vi fortsätter givetvis med specialspelen när det kommer till fotboll, och har hittat ett intressant sådant i matchen Elche-Mallorca. Häng med nedan för analys och speltips!

Svag start!

Elche har startat ligan på ett mycket svagt sätt och har ännu inte vunnit någon match. Elche har på sju ligamatcher endast tagit en pinne, och det hemma mot Almeria, trots en man mer. På sju matcher har man också en målskillnad på 3-18, vilket är oerhört mycket insläppta mål. Det är framförallt på bortaplan man har varit riktigt svaga, hemma på Estadio Manuel Martínez Valero har man varit ganska bra, där man spelmässigt varit med långa stunder och snittar en bra bit över 10 avslut, på sina tre hemmamatcher.

Javier Pastore är skadad, Verdu är avstängd samt att Fidel och Mascarell är tveksamma till spel här. Elche har ett par offensiva krafter som håller bra klass, det är Lucas Boye, Ezequiel Ponze och Pere Milla. Det är spelare som är bra, men inte riktigt visat sitt rätta jag ännu. Mittfältet är inte namnkunnigt och håller inte världsklass direkt. Ytterfältaren/ytterbacken Clerc kan vara en mycket sevärd spelare, stundtals. Elche spelar med en trebackslinje som inte alls varit bra så här långt, Federico Fernandez är  en mittback som kommer bli viktig för Elche, han hämtades in från Newcastle och har bara spelat 90 minuter i ligan. Elche har en målvakt som trots allt släppt in 18 baljor, varit ganska bra. Elche får emot sig i snitt över 16 avslut per match, vilket inte håller i längden såklart.

Luriga Mallis!

Mallorca har åtta inspelade poäng på sina sju matcher och det gör att man placerar sig på en 12 plats i ligan, vilket är en bra öppning för annars ett lag som har varit ett ”jojo” lag mellan divisionerna. Mallorca kommer senast från en 0-1 torsk hemma mot Barcelona, där man hade 13 avslut och var inte alls långt ifrån en poäng. Jag tycker Mallorca ser intressanta ut, då man på pappret har ett bra lag. Förra året klarade man sig från nedflyttning med endast en pinne, årets start har varit mycket lovande och lirar man som man gjort i de inledande sju matcherna så kommer man lösa kontraktet enkelt.

Mallorca har en trio som är skadade, men inga som hade gått direkt in i elvan. Mallis har ett forwards-par som håller hög klass i Vedat Muriqi och Lee Kang-In, Muriqi har stått för tre fullträffar så här långt medan Kang-In har stått för ett mål och tre assist. Wingsen, alltså ytterbackarna i 3-5-2 uppställningen Maffeo och Jaume Costa, håller enligt mig mycket hög klass och är riktigt vassa längs sina kanter, och får in massvis med bollar till Muriqi som är en av La-ligas bästa huvudspelare. Min personliga favoriter på mittfältet är Baba, en spelare som täcker mycket av planen på egen hand och vinner mycket dueller, kan även dra på sig mycket fouls. Mallorca har en stor och stark tre backslinje med en stor målvakt, Mallorca är tuffa att handskas med i egen box.

Dagens speltips!

1X2 marknaden är väldigt jämn här, där Mallorca är knappa favoriter. Jag tror på en tuff match där båda lagen kan vinna, men jag tror också på en öppen historia. Elche har matat på med mycket avslut framför sin hemmapublik, men man har också släppt till oerhört mycket avslut. Mallorca är riktigt bra i boxarna och kommer få till många avslut med skallarna. Linan ligger på 22.5, vilket är lågt enligt mig. Dagens bästa spel är över 22.5 avslut. Jag tror som sagt på en öppen historia, där Elche måste få med sig poäng. Ett tidigt mål skulle vara det bästa för spelet, då öppnas matchen upp och avsluten kommer hagla, enligt mig. Stort lycka till och glöm inte att vi har fem raka gröna spel!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS