Ishockey speltips Örebro mot Karlskoga

Frölunda – Örebro

Gårdagens speltips var otroligt nära att gå in, men Huesler gjorde dessvärre inte jobbet. Vi byter fokus till ishockey och SHL. Det är Frölunda som tar sig an Örebro under torsdagskvällen. Två lag som kommer från ganska risiga insatser. Häng med nedan för analys och speltips.

Bra hemmafacit mot Örebro!

Frölunda är alltid ett lag att räkna med i SHL-sammanhang. Efter guldet 2018/2019 har man varit ganska iskalla. Göteborgarna har sedan dess inte nått topp 3 i grundserien och inte tagit sig förbi semifinalen någongång. Är det sista året för Roger Rönnberg tro? Troligtvis inte då Roger sitter på ett kontrakt till 2025. Staden Göteborg behöver en framgång i sport, varken IFK eller Frölunda har lyckats på senare år, trots att Frölunda har ett bra hemmasnitt så tror jag publiken snart kanske kommer lessna. Frölunda har i år ett bra lag på pappret och gjort en bra försäsong, där man framförallt har gått bra i CHL. Första matchen mot Timrå i SHL, var man det bättre laget i spelet 5 mot 5, men lyckades inte få ner Timrås mäktiga offensiv.

Frölunda har ett lag på pappret som kan gå hela vägen. Om vi börjar längst bak har man seriens bästa målvakt i Lasse Johansson och som backup Frederik Dickhow. På backsidan har Frölunda spelare som Christian Folin, Filip Johansson, Petteri Lindbohm och Andreas Borgman, den siste är dock skadad för tillfället. Framåt finns det också massor av kvalite och det verkar som Ryan Lasch inte har blivit sämre. Det kryllar av skickliga offensiva spelare i denna trupp och namn som Jere Innala, Anthony Greco och Max Friberg kommer göra 30+ poäng. Får Roger Rönnberg ihop detta lag kan det mycket väl bli Götaplatsen till våren.

Skicklig offensiv!

Örebro har aldrig någonsin nått en topp fem placering i grundserien i SHL. Örebro nådde kvartsfinal förra året, där man fick ge sig mot Luleå och året innan det nådde man ända fram till semifinal, där man förlorade mot Växjö. Örebro har blandat och gett i inledningen på försäsongen. Förlorade mot BIK Karlskoga bland annat men vann mot Linköping och Brynäs. I premiären lyckades Örebro slå ett Linköping på förlängning. En match där inget lag egentligen nådde upp till normal standard, 21-19 i skott på mål avslöjar det.

Örebro har ett bra lag på pappret och har en av seriens bästa målvakter i Jhonas Enroth. Rasmus Rissanen, Philip Holm och Kristian Näkyvä är backar som måste leverera för Närke-laget. Framåt finns det massor av spelare som kan avgöra matcher. Mathias Brome har skrivit kontrakt till 2028, kaptenen Rodrigo Abols håller hög kvalite och finska nyförvärvet Petrus Palmu som gjorde en pinne per match i SM-Liiga, för att nämna några. Finns också grovjobbare i William Wikman och Jani Lajunen. Det finns absolut ingenting att klaga på i Örebros offensiv.

Dagens speltips

Det är Frölunda som kliver in i denna match som favorit, och det med all rätt. Frölunda har på sina tio senaste matcher hemma mot Örebro vunnit nio. Det är också enligt mig ett Frölunda som har det bättre spelarmaterialet och formen pekar också åt Frölundas håll. Betsson erbjuder 1.87 på raka ettan, vilket enligt mig är SHL-omgångens bästa spel. Frölunda är alltid starka hemma i Göteborg. Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS