Anteckningsblock med Premier League mittentrion

Genomgång av Premier League: Del 3 – Mittentrion!

Strax ovanför gårdagens sex lag hittar vi en trio av klubbar som alla påverkats negativt av olika händelser under sommaren. West Ham säljer Rice för miljardbelopp men lyckas inte landa en enda värvning, Palace tappar sin fixstjärna Zaha och Brentford får spela halva säsongen utan Toney. Det gör att inget av lagen kan utmana på riktigt om topp 9, men man bör ändå hålla undan för lagom bakom.

Placering 11 – West Ham

Slutpoäng: 45

West Ham lyckades ju ifjol med bedriften att vara inblandad (om än bara lite löst) i nedflyttningsstriden samtidigt som man vann guld i Europaspel. Naturligtvis är det fantastiskt för klubben att ta en trofé, men den vinsten i Conference League gör också att man får en biljett till Europa League denna säsong och jag tror det kan bli kännbart för ligaspelet. Truppen är ju om möjligt ännu tunnare än ifjol då man inte gjort en enda värvning – trots att man alltså sålt Rice, Scamacca, Vlasic och Masukaku för fina summor. Dessutom har Lanzini återvänt till Argentina på free transfer och assisterande tränare Nevin valt att säga upp sig. Det har ryktats om en massa spelare in under hela säsongen, där Edson Alvarez uppges vara allra närmast i dagsläget (endast medical kvar), men samtidigt skrev ju vår kära Fabrizio så sent som idag att West Ham kanske säljer Paqueta till Man City samtidigt som både Cresswell och Antonio sägs vara nära att lämna. Det är lite märkligt att vi ser en sådan spelarflykt, men det talades faktiskt lite om dålig stämning i omklädningsrummet (även om det såklart inte är bekräftade uppgifter). Det är inte omöjligt att Moyes blir nästa tränare att lämna.

Det finns ju dock en del bra spelare i West Ham, bland annat i deras uppsättning av yttermittfältare med Benrahma, Bowen, Cornet och Fornals samt målvaktsduon Fabianski och Areola. Däremot behöver man ju förstärka innermittfältet och försvarslinjen samt få in en renodlad anfallare. Tiden börjar dessutom bli knapp, åtminstone om West Ham vill undvika ett jobbigt utgångsläge i tabellen.

Möjliga långtidsspel

1. West Ham U49 poäng @ 1.90 (Bet365)
2. Aston Villa slutar högre upp än West Ham @ 1.61 (Bet365)

Bet365 Bet365

1 500 kr bonus

Oddsbonus upp till 1500 spelkrediter. Minimuminsats 50 kr, lägsta odds 1,20, inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya kunder.

Hämta bonus

Placering 11 – Crystal Palace

Slutpoäng: 45

11, 12, 14, 14, 12, 11, 14, 15, 10, 11. Där har ni Crystal Palace slutplacering sedan man återvände till Premier League för tio säsonger sedan. Hälften av dessa säsonger har dessutom varit med just Roy Hodgson vid rodret. Till den här säsongen tappar man, som sagt, sin färgstarka superstjärna Zaha, som tillhört klubben sedan barnsben och spelat över 450 matcher i den blåröda tröjan. Det finns även risk för att man tappar ytterligare en teknisk offensiv kugge i Olise, även om den unga fransmannen just nu dras med hamstringskada. Som en möjlig ersättare till dessa har man värvat in 19-åriga Franca från Flamengo, men brassen har dragit på sig en skada direkt. In har man ocksåfått Lerma på free transfer, vilket bidrar med viktig stabilitet och duellspel på innermittfältet. Truppen är dock totalt sett inte något som jag imponeras särdeles mycket av, med reservation för Eze och mittbackslåset Guehi (hur släppte Chelsea honom?) och Andersen. Det är tunt på flera håll och kanter, inte minst offensivt till premiären när alltså Olise och Franca dras med skadebekymmer. Eller vad sägs om – det för stunden mest troliga, men inte så sexiga alternativet – Schlupp och Ayew på respektive kant? Trots detta har man iallfall en tydligare spelidé och upplevs klart mer synkade och erfarna jämfört med en del lag jag valt att lägga bakom.

Möjliga långtidsspel

1. Crystal Palace Ö42.5 poäng @ 1.91

Placering 10 – Brentford

Slutpoäng: 46

Brentford har imponerat genom sin datadrivna rekrytering och sitt väldrillade lag, där man till slut bara var två ynka poäng från Europaspel ifjol. Tränare Thomas Frank är också en mycket bra match till klubbens filosofi och har flera gånger om visat prov på taktisk flexibilitet (om än lite naiv i sina stunder). Till den här säsongen har man dock toppmålskytten Toney avstängd till den 16:e januari (får heller inte träna med klubben före den 17:e september) och förlorar (mest troligt) den skickliga målvakten Raya till Arsenal. Den sistnämnda hade en fantastisk säsong ifjol och överpresterade sina xGC-siffror med råge. Klubben fortsätter dock att vara proaktiva snarare än reaktiva och har sedan länge gjort klart med Flekken som ersättare till målvaktsposten. Han ansluter från Freiburg där han också överpresterade sina underliggande siffror något, men också stod för ett par enkla blunders – en ojämnhet vi också fått bevittna under försäsongen. På värvningsfronten hittar vi också den flexibla Schade (kan spela både winger och nummer 9) från samma klubb samt Collins från Wolves. Just Collins är enligt mig en riktigt bra värvning då Brentford tappar sin kapten Pontus Jansson till Malmö och då saknar en bra högerfotad mittback (både Pinnock och Mee är vänsterfotade). Han har dessutom sett fin ut under försäsongen. En annan som sett väldigt fin ut är Lewis-Potter och jag tror många lag kommer få problem med den extrema fart som Brentfords front-trea kommer spela med. Brentford lär nog inte gå riktigt lika starkt som förra säsongen, men min gissning blir att man gör ännu en väl godkänd säsong och slipper bli alltför inblandade i nedflyttningsstriden.

Möjliga långtidsspel

1. Brentford slutar högre upp än Fulham @ 1.80 (Snabbare)

Snabbare Snabbare

2000 kr bonus

Oddsbonus upp till 2000 kr. Minsta insättning 100 kr. Omsättningskrav 8x med lägsta odds 1,80. Erbjudandet gäller nya kunder. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS