anteckningsblocken

Genomgång av Premier League: Del 5 – Topp fyra

Som ni förmodligen räknat ut återstår då bara fyra lag. Precis som med Kane-härvan påverkade en del igår har vi en liknande variant idag med Caicedo som först nästan kändes helt klar för Chelsea, sedan för Liverpool och nu återigen verkar vara närmast Chelsea. En spelare gör naturligtvis inte ett lag, men för just Liverpool hade det varit precis vad klubben behöver på både lång och kort sikt. Här kommer iallafall min topp-kvartett!

Placering 4 – Man United

Slutpoäng: 73

Efter ett par mörkare år börjar det återigen bli lite ljusare tider för Manchester United och jag tror säkerligen att ett par av fansen tycker denna ranking är i det lägsta laget. Efter att ha famlat omkring lite mellan olika tränare har man onekligen lyckats landa rätt med Erik Ten Hag. Detsamma kan sägas om värvningarna, där man också gått på en del nitar men hittade perfekt i exempelvis Casemiro som spelade en stor roll i att man nådde tredjeplats i ligan ifjol. Det bör dock tilläggas att man vara bland de tre lag i ligan som överpresterade sin poängskörd mest (trots att man grovt underpresterade sitt xG framåt). Man värderades inte heller riktigt så högt som de kvarvarande lagen i matcherna mot slutet av säsongen. Ska man då värdereras upp rejält på den här sommaren? Kanske, men jag är inte helt övertygad ändå. Det är absolut ett bra fönster, där Höjlund och Mount ansluter samtidigt som vi får ett målvaktsbyte av De Gea mot Onana. Den förstnämnda bidrar förhoppningsvis med att höja upp effektiviten till en bättre nivå, medan den sistnämnda gör att United nu får en målvakt som är trygg med bollen vid fötterna. Stommen i truppen håller också hög rätt klass, men så är det för samtliga lag här uppe. Långt efter blir man inte, men jag håller dem ändå som fyra.

Möjliga långtidsspel

1. Bruno mest assist i ligan @ 11 (Bet365). Hade högst xA av alla spelare i hela ligan ifjol och United har nu dessutom fått in en bättre anfallare än man haft tidigare.
2. Man United Ö63.5 mål @ 1.72 (Unibet)

Bet365 Bet365

1 500 kr bonus

Oddsbonus upp till 1500 spelkrediter. Minimuminsats 50 kr, lägsta odds 1,20, inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya kunder.

Hämta bonus

Placering 3 – Liverpool

Slutpoäng: 76

När det pratades om att Caicedo-budet gått igenom så var det nästan eufori som Liverpool-supporter (som undertecknad alltså är om det gått förbi någon) – även om prislappen absolut var riktigt, riktigt saftig. Efter att ha fått minst tre bud avvisade av Southampton för att få den något sämre (också något annorlunda ska sägas) Lavia, hade det varit kul att se ägarna öppna upp plånboken och ge Klopp den stöttning han kanske inte alltid fått (förstår dock om alla inte delar den synen). Iallafall. Med honom och kanske en vänsterfotad mitback (Laporte?) hade jag faktiskt rankat Liverpool som tvåa, men nu faller man faktiskt precis bakom Arsenal ändå. Jag vet att klubben har läckt som ett såll bakåt under försäsongen mot betydligt sämre motstånd, men det har också experimenterats en hel del i flera av matcherna, men en rad olika formationer och spelarbyten. Samtidigt är det ju uppenbart hur mycket vi saknar en djupt sittande mittfältare och bollvinnare, även om MacAllister gjorde det bra i sin debut i den positionen för de rödklädda. Sen hade nog det heller inte räckt helt. Offensivt vimlar det av kvalitet (inte minst efter de senaste säsongernas nyförvärv) och jag får lite 19/20-vibbar av den intensiten som Liverpool spelar med, men man har inte Wijnaldum/Fabinho där bakom som kan vinna viktiga bollar och stänga ytor.

Möjliga långtidsspel

1. Robertson U8.5 assist @ 1.64 (Betsson). Om Liverpool spelar sin trebackslinje med boll så kommer han inte alls pusha upp lika mycket. Gick under linan ifjol och då överpresterade han dessutom underliggande.
2. Salah ö19.5 mål @ 1.89 (Svenska Spel)
3. Luis Diaz Ö7.5 mål @ 1.99 (Svenska Spel)

 

Placering 2 – Arsenal

Slutpoäng: 77

The Gunners är alltså äntligen tillbaka i Champions League och har under sommaren gjort värvningar som antyder att man är här för att stanna. Havertz har förvisso inte riktigt fått det lyftet många önskade i Chelsea, men han har under försäsongen visat att han både bemästrar nummer #8-rollen och kan vinna många förstabollar såväl som spela hög man-man press som centerforward. Rice blev naturligtvis väldigt dyr för att han är engelsman och gick till en ligakonkurrent, men samtidigt är det hög klass han tillför. Timber är en grym värvning och förstärker en redan väldigt stark backlinje, och med Raya får man möjligen en ruggigt vass målvaktsduo (kanske dock “för” bra andramålvakt?). Visst lyfte man plånboken ibland även för några år sedan, men då kändes man som en grupp osynkade invidider, medan man nu är ett av de mest sammansvetsade och harmoniska lagen. Arteta har naturligtvis spelat en viktig roll i detta och jag tror nog han kan guida dem till ännu en titelstrid, men nog inte lika långt gången sådan som förra säsongen. 

Möjliga långtidsspel

1. Havertz U9.5 mål @ 1.65 (Svenska Spel). Tror han kommer spela mer i #8-rollen än som CF.

Placering 1 – Manchester City

Slutpoäng: 86

Ett av de absolut bästa lagen i historien de senaste säsongerna och styrda av världens bästa tränare. Det finns många superlativ man kan använda för att beskriva Manchester City, men jag kommer hålla den här delen rätt kortfattad. Visst, det är kännbart tapp av Gündogan och Mahrez, men jag rankar personligen Kovacic väldigt högt (speciellt till det priset) och tror att Gvardiol kan passa perfekt in i Peps system som både mittback till vänster, vänsterback eller t om bredvid Rodri på innermittfältet på sikt. Man blir möjligen lite mer sårbara för skador på yttrarna, men jag tyckte ändå Cole Palmer visade att han fortsätter ta stora steg i veckans cupfinal. Dessutom har man flera andra akademi-spelare som spelade nyckelroller i flera bra Championship-lag förra säsongen och bara lär fortsätta avancera. Det är ett tråkigt val, men det är inte mycket man kan göra tyvärr.. 

Möjliga långtidsspel

1. City, Arsenal, Liverpool, United kommer topp fyra i valfri ordning @ 4.00 (Coolbet)

Coolbet Coolbet

500 kr bonus

Oddsbonus upp till 500 kr. Minsta insättning 100 kr. Omsättningskrav 6x och lägsta odds 1,80. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS