Getafe – Cadiz

Speltipsen har varit lysande senaste veckorna om jag får vara lite kaxig, nu är det måndag igen och jag har hittat ett intressant spel i matchen mellan Getafe och Cadiz, där vi kan förvänta oss en ganska het tillställning. Häng med nedan för både speltips och en analys.

Fem raka kryss

Getafe har under de senaste säsongerna varit ett ganska jobbigt gäng att möta då det spelar mycket fysiskt och framförallt mycket defensivt. Säsongen har startat med att de vunnit två matcher, spelat sex oavgjorda och förlorat tre, vilket får anses vara en fullt godkänt säsongsinledning för Getafe. En liten gläjdehöjare för Getafes del var att man i cupen förra veckan vann med hela 12-0, dock mot ett sämre motstånd men tolv mål i en tävlingsmatch är inte vanligt och framförallt inte för Getafe (kan mycket väl bli viktigt även i ligaspelet).

Enes Unal är fortsatt borta på grund av knäskada, det har varit Getafes viktigaste spelare i ett par säsonger även grovjobbaren Arambarri är skadad. Offensivt är det framförallt Borja Majoral som startat bäst med sina fem fullträffar i ligaspelet men även fältaren/ytterbacken Diego Rico får anses vara ett hot med sina fem assist. Den omtalade Mason Greenwood har fått en bra start i sin nya klubb. Viktiga mittbacksduon i Alderete och Mitrovic är ett hot på fasta situationer.

Svaga borta

Cadiz har startat säsongen på ett ganska bra sätt om vi kikar på lagets hemmastatistik där man tagit nio pinnar, men lagets bortastatistik skrämmer inte många. Cadiz gjorde heller inget stark insats i cupen under veckan då man med nöd och näppe slog ut division-fem laget Badalona efter straffar. Det krävs en uppryckning från Cadiz håll om det ska bli ett nytt kontrakt, men vi ska inte dra för stora växlar då man endast spelat elva omgångar i ligan.

Cadiz reser till denna bortamatch med en rejält lång frånvaro-lista där upp till åtta (tre avstängda) man riskerar att missa matchen. Det finns ett par skickliga offensiva herrar i denna trupp och då tänker jag framförallt på Roger Marti, Chris Ramos och Darwin Machis. Med viktiga mittbacken Fali avstängd kommer ett nytt mittbacklås bildas, vilket Getafe kan utnyttja. Ladesma i Cadiz mål är en målvakt som håller mycket hög klass.

Kvällens speltips

Getafe är det laget som kliver in med bäst form och mindre skadelista, men Cadiz ska absolut inte räknas bort. Trots att det är två ganska defensiva lag så har det genom åren blivit väldigt målrika och öppna matcher där fyra av de sex senaste matcherna på Getafes hemmaplan har slutat med över 2.5 mål. Jag sneglar åt avsluten i denna match där vi får en generös lina på 22.5 skott. Getafe har snittat fina dryga 13 avslut på sina hemmaarena under säsongen medan Cadiz ligger runt tio under säsongen. Getafe kommer trycka in mycket bollar i boxen och jag tror stenhårt på över 22.5 avslut. Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS