Getafe – Celta Vigo

Tillbaka igen men rekandet, och har ett riktigt intressant spel i kväll. Vi har en fin fotbollskväll framför oss med massor av matcher som är av intresse. Jag har hittat ett guldspel i matchen Getafe mot Celta Vigo, där det brukar bli heta bataljer, häng med nedan.

 

Måste börja vinna!

Getafe är illa ute i årets La Liga och ligger i skrivande stund på en 19e plats, vilket betyder nedflyttning. Det är dock endast två pinnar till säker mark, och alla som har sett Getafe, vet att det är ett lag som aldrig viker ner sig. Getafe har tre riktigt dåliga förluster bakom sig mot lag som Almeria, Espanyol och Mallorca, tre lag som det absolut inte var någon omöjlighet att ta pinnar i. Dock så man även kryssat mot Barcelona på hemmaplan i närgående tid, vilket betyder att Getafe är ett starkt lag trots en ganska svag form.

Det är framförallt Enes Unal som är lagets absolut stora stjärna, av Getafes 29 baljor har Enes stått för hela 13 baljor. Tillsammans med sin forwardskollega Borja Mayoral har duon stått för 21 mål för sitt Getafe, vilket är en otroligt viktig duo för Getafe. Jag tycker även Carles Alena har sett vass ut under säsongen, men har lite svårt när han kommer till den sista tredjedelen.

Nej, nu gäller det för Getafe har börja ta poäng. På pappret har man ett helt okej schema kvar, men det börjar redan ikväll. En trea mot Celta är nästan ett måste, och då behöver Getafe framåt.

Ingenmansland

Celta Vigo har med sex omgångar kvar att spela, egentligen inget att spela för. Laget har åtta poäng ner till negativa platserna och laget har även åtta pinnar upp till Europaspel, och då är det ganska många lag emellan. Celta Vigo har egentligen de senaste veckorna att skylla på att man inte hamnar högre upp i tabellen, endast en seger på sina sex senaste matcher. Celta har varit ganska fina på bortagräs under året och tagit 16 av sina 39 inspelade poäng.

Om Enes Unal är viktig för Getafe, så är nog Iago Aspas minst lika viktig för sitt Celta. Aspas har varit inblandad i 15 av Celtas 38 mål. Gabri Veiga, är en spelare som imponerat på mig, den unge spanjoren har gjort mycket fina nio mål och fyra assist under sin egentligen första riktiga seniorsäsong.

Det gäller för Celta att steppa upp nu, med ett ganska krångligt spelschema kvar vill man inte bli indragna i någon bottenstrid, vilket ska mycket till dock. Spelare som Iago Aspas och Gabri Veiga trivs mot lag som Getafe.

Kvällens speltips

Detta är en otroligt jämn match på förhand, där starten kommer vara otroligt viktig. Getafe är ett hård jobbande lag och kommer ofta till avslut via fasta situationer eller skott utifrån, inget direkt skönlir. Celta är lite mer spelande av sig och har många passningsskickliga fältare och har en kvick Aspas på topp. Jag har hittat ett mycket fint avslutsspel, där linan på Unibet ligger på 21.5 i skrivande stund, vilket enligt mig är några avslut för lågt. Visst, Getafe är inget lag som skjuter på allt, men har ändå ett snitt på drygt elva avslut på hemmagräs, medan Celta Vigo bombar iväg i snitt dryga 12 avslut per match. Jag tror på en öppen historia här, ett tidigt mål skulle vara otroligt fint för detta spel. Över 21.5 avslut, lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS