Inför Champions League: Grupp D, E och F

Girona – Getafe

Då var det måndag igen, dock brukar måndagar innehålla en hel del bra fotbollsmatcher. Denna måndag är inget undantag, jag har hittat ett bra spel i matchen mellan Girona och Getafe. Häng med nedan för att ta del av både analys och ett hett speltips.

 

Nykomlingen Girona tog sig upp med både tur och skicklighet förra säsongen. Girona kom sexa i Segunda, alltså sista playoff-platsen, genom att vara 1+ mål bättre än Oviedo. Girona är från Katalonien, och ni kanske vet att Barcelona är från Katalonien och det är just Barcelona som drar mycket folk till sina matcher. Girona hade ett svagt hemmasnitt förra året, under 5000 åskådare per match.

Girona mötte Valencia i sin första match, trots att man var en man mer större delen av matchen så fick inte Girona med sig poäng. Girona är ett lag som kommer få slåss för sin överlevnad denna säsong, och poängen måste tas i sin hemmaborg. Laget ser ganska intressant ut med offensiva pjäser som Stuani och Castellanos. Även defensivt finns det skickliga herrar, två stora mittbackar i Bueno och Juanpe som både mäter över 190 centimeter och är riktigt tunga på fasta situationer, både offensivt som defensivt.

Getafe har spelat La Liga fotboll varje år sedan 2004. Dock har Getafe två raka säsonger som inte går till historieböckerna, 15e plats. I premiären mötte man Atletico Madrid och åkte på pumpen med 3-0. Dock var Getafe ganska bra spelmässigt och hade massor av chanser att få dit bollen. Getafe har på senare år varit ett ”grislag”, men enligt mig ska den stämpeln försvinna till denna säsong då man på pappret har ett mycket intressant lag med många fina spelare.

Borja Mayoral, Portu, Enes Unal och Carles Alena är fyra riktigt fina offensiva fotbollsspelare. Stora starka mittbackar som är starka i luftrummet, dock har backlinjen stora problem när man får ha näsan mot målet och bollen kommer på backen. Alltså inte världens snabbaste backlinje. Luis Milla och Damien Suarez är out till kvällens match.

Det är två lag som är i poängbehov, trots att det endast gått en match av året säsong. Båda lagen gjorde en svag försäsong. Denna match är otroligt svår att förutse resultatmässigt. Jag såg Getafes match mot Atleti och jag gillade vad jag såg. Jag tror att Getafe kommer komma till många avslutslägen mot ett lågt stående Girona. Girona var riktigt iskalla i sista tredjedelen mot Valenica, det sköts alldeles för lite och det är fokus till dagens match enligt medier. Jag tror att det kommer skjutas väldigt mycket ikväll och när linan ligger på generösa 21.5 så är det bara att hugga! Lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS