Girona – Mallorca

Gårdagen var verkligen stolpe ut, missade Getafe spelet med endast ett avslut… Nya tag idag och jag har hittat ett intressant spel i matchen Girona – Mallorca, där båda lagen har gått riktigt bra under säsongen. Häng med nedan för speltips och analys.

Fin form

Girona har en mycket fin form för tillfället, då man på de två senaste matcherna vunnit över Sevilla på bortaplan och Real Madrid på hemmaplan. Girona har endast en förlust på sina sju senaste matcher och har siktet inställt på en topp sex placering som inte alls är långt bort för tillfället. Girona har fem pinnar upp till Europaplatserna, men har dock ett ganska lurigt spelschema kvar med bland annat Celta Vigo och Real Sociedad på bortagräs. Hemma i Girona är man riktigt stabila och har tagit hela 30 av sina 44 poäng, vilket man är bland de bättre lagen i La Liga på.

Girona har en fin offensiv att tillgå, framförallt är det Valentin Castellanos som leder laget med sina 12 mål så här långt. Christian Stuani är trots sin ålder ett mycket offensivt hot och har stått för sju baljor så här långt. Någon jag tycker om extremt mycket är den unge Rodrigo Riquelme, som har varit lysande i de senaste matcherna. Riquelme har en enormt fin teknik och är ruskigt stark i en mot en lägen. Oriol Romeu är nog den viktigaste spelaren i detta gäng, den defensiva mittfältaren är otroligt bra på att täcka ytor, och framförallt ge ytor till de offensivt skickliga spelarna.

Nej, Girona har varit riktigt fina på slutet och kliver in i slutet av La Liga med huvudet riktigt högt. Girona har två riktigt bra matcher i ryggen och kliver in på hemmagräset med bra självförtroende.

Luriga Mallorca

Mallorca gör även de en mycket fin säsong så här långt. Ligger i skrivande stund i ingenmansland och har sju pinnar ner till det negativa platserna. Mallorca har Cadiz, Valencia och Rayo Vallecano på hemmagräs kvar att möta, vilket enligt mig betyder att man även spelar i La Liga nästa säsong. Mallis har fyra starka insatser i ryggen, där man har två segrar, ett kryss och en förlust. Senast blev man kvitterade på straff i den 96e minuten mot Bilbao. Mallorca har väl inte riktigt rosat marknaden på bortagräs under säsongen, men har ändå skrapat ihop fullt godkända 15 poäng.

Vedat Muriqi har stått för 12 av lagets 31 kassar denna säsong, och det är en mycket viktig spelare i laget. Även Lee Kang-In är mycket viktig för Mallorcas ganska svaga offensiv. Till kvällens match har man dessutom ett par avbräck i defensive, där Maffeo och Raillo är avstängda, och Nastastic är skadad, de två förstnämnda är givna i lagets backlinje. Troligtvis väljer coach Aguirre ett mer offensivt balanserat lag i kväll.

Kvällens speltips

Girona är favoriter enligt oddsen, och får anses vara det hos mig också. Dock ska Mallorca absolut inte räknas borta då man varit jobbiga för många lag denna säsong. Väljer istället att sikta in mig på avsluten här, där linan ligger på generösa 21.5 i skrivande stund. Girona snittar dryga 14 avslut på hemmaplan, vilket är otroligt högt. Girona har även tagit otroligt mycket avslut i de senaste matcherna och kommer göra så även ikväll. Mallis är dock ett svagare lag på att avsluta då snittet är på låga 9.9 under hela säsongen. Dock så kommer man ut med ett offensivare gäng under kvällen och jag tror Muriqi och Co löser ett par avslut, framförallt på fasta situationer. Jag tror på en ganska öppen matchbild där båda lagen spelar under 0 press, över 21.5 avslut ser jag som mycket troligt, lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS