logga tennis speltips

Göransson/Huesler – Halys/Mannarino

Australian Open är i full gång, när det kommer till singelspelet. Under natten till torsdagen den 19 januari så är det dags för dubbelturneringen att dra igång och jag har hittat ett intressant spel i matchen Halys/Mannarino som möter svenska Andre Göransson tillsammans med Marc-Andre Huesler. Speltips och analys nedan!

Kompletterar varandra bra

Andre Göransson är från Sverige medans hans partner Marc Andre Huesler kommer från Schweiz. Andre spelar endast dubbel på ATP-touren medans han partner nästan enbart spelar singel och gör det mycket framgångsrikt och är snart topp 50. Det skiljer två år på dessa killar, Andre är två år äldre (född 94), dock så känner de varandra väl. Andre Göransson har startat året med att vinna en Challenger samt gjort en bra ATP-tävling, då tillsammans med en annan partner. Huesler har gjort en helt okej start på året, vann två matcher i ATP-cup samt torskade andra rundan i Adelaide.

Nu till spelarnas fördelar och nackdelar, Andre Göransson är en högerhänt spelare som servar bra och har en otroligt fin volley. Han har i tidigare ålder varit skicklig i singel och kan därför vara stabil från backplan. Huesler är vänsterhänt och servar extremt bra, har ibland svårigheter att ta sig fram på nät, men har ett otroligt bra grundspel. Båda killarna har forehand som sitt bästa slag och därför får man den inåt i banan, när ena är vänsterhänt och den andra högerhänt. Kan bli otroligt kul att se hur långt detta bär.

Två singelspelare

Quentin Halys och Adrian Mannarino är båda från Frankrike och spelar till oftast singel och gör det bra. Halys har sin bästa singelranking någonsin i skrivande stund, vilket är en 61a plats. Mannarino har varit 22a som bäst, men har halkat ner till en 45e plats för tillfället. Här i Australian Open fick Halys en mardrömslottning och åkte på Tsitsipas i första rundan och det blev respass med 3-0 i set. Mannarino slog under onsdagsmorgonen ut en skadad John Isner med 3-1 i set. Dessa två herrar spelade en tävling tillsammans för en vecka sedan, då åkte man ur direkt och var inte alls bra ihop.

Även i detta par är det en vänsterhänt och en högerhänt, det är Mannarino som lirar med vänstern. Halys är en stor kille som servar otroligt hårt och bra och har en bra forehand. Mannarino är en mindre spelare och lirar mer säkert och har en backhand och en forehand som varken är dålig eller mega bra. Halys är en powerspelare, vilket inte alltid passar i dubbel, då han ibland inte hinner fram på nät eftersom han slår så hårt. Mannarino har en fin känsla och skulle blivit en bra dubbelspelare ifall han spelade lite mer.

Nattens speltips

Göransson/Huesler är ett bättre dubbelpar än Mannarino/Halys, inget snack om saken. Men nu är det en Grand Slam och nerver spelar in, då får jag säga att fransmännen har lite mer rutin. Göransson/Huesler är favoriter, och det håller jag helt med om, då fransmännen inte alls var bra när man spelade ihop senast. I dubbel är pangpang spel inget att föredra, det sägs att man ska ligga på ungefär 80-90% tryck i förstaserven, för att verkligen hinna fram på nät, det är inget Halys lyssnar på. Tror Göransson/Huesler kan utnyttja detta och vinna ganska komfortabelt. Oddset på Sverige/Schweiz är bra och får mitt förtroende till natten, lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS