Blocken hörna med speltips

Häcken – Aberdeen

Häckens CL-drömmar må ha krossats av det historiska Klaksvik, men en seger i detta dubbelmöte skulle innebära Europa League-gruppspel. Utöver en rejält sportslig framgång hade det också gett dubbla intäkter mot vad Conference League givit. Det är således en mycket viktig match när Aberdeen, som alltså slog ut Häcken i just kvalet till Europa för två år sedan, gästar på Bravida Arena. Jag tycker mig ha identifierat matchens bästa spel!

Häcken vann Allsvenskan i imponerande stil ifjol och har bjudit på ett minst lika fin offensiv i år, även efter skyttekungen Benie Traore lämnade för spel i Sheffield United. Laget är överlägset det målgladaste och det svänger ofta rejält när Häcken mönstrar sin typiska 4-3-3-formation där man fyller på med mycket folk framåt – i synnerhet när man spelar hemma i Göteborg. Tittar vi på antalet skott totalt per match är egentligen inget annat lag i närheten, där man skapar mest men också, trots sin topp-placering, släpper till tredje mest av alla lag. Det är således föga förvånande att man också har det högsta hörnsnittet i Allsvenskan även denna säsongen. Hemma på konstgräset snittar man exempelvis skyhöga 13.45 hörnor på elva stycken ligamatcher. Därför blev jag väldigt förvånad att vi fick en relativt medioker hörnlina i detta möte. I Europaspel har man inte nått riktigt samma nivåer, men facit på hemmaplan har lydit 10-0 (TNS), 6-5 (Klaksvik) och 12-3 (Zalgiris), vilket ändå är starka papper. Det svider såklart lite att man tappat sin kanske bästa offensiva ytterback i Lund, men det finns många bra ersättare, där exempelvis Totland hoppade in som högerback och gjorde mål så sent som i helgen.

Som om det inte vore nog har vi också en riktig hörnmaskin i det skotska Aberdeen. Klubben nådde en något överraskande tredjeplacering ifjol (åtminstone sett till deras prestationer) och beskrivs av Häckens tränare Högmo som en typiskt brittiskt spelande Aberdeen. Klubben har en del namnkunniga spelare, där bland annat Liverpool-talangerna Rhys Williams (lån) och Clarkson (permanent) befinner sig i klubben. Ifjol var man precis som Häcken det hörnrikaste laget i hela ligan och som om det inte vore nog ökade dessutom hörnsnittet efter tränarbytet till Robson i februari till hela 12.35 på hans 17 stycken ligamatcher. En bidragande anledning till detta är väldigt mycket kantspel med frekventa inlägg, vilket man även uppvisat under skotska ligasäsongens första två matcher med 7-7 i hörnor (och 59 inlägg) mot Livingston samt 9-9 i hörnor (och 41 inlägg) mot Celtic.

 

Här förstår jag inte varför vi inte får den sedvanliga 11.5-linan på Häcken och väljer att ta Ö10.5 hörnor till @ 1.80 på Bet365!

Bet365 Bet365

1 500 kr bonus

Oddsbonus upp till 1500 spelkrediter. Minimuminsats 50 kr, lägsta odds 1,20, inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya kunder.

Hämta bonus

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS