logga tennis speltips

Hijikata/Kubler – Glaaspool/Heliovaara

Det börjar dra ihop sig i Australian Open, det är en dryg vecka kvar av tävlingen. Första speltipset i tävlingen satt hur enkelt som helst då Göransson/Huesler vann i två raka set. Dags för ny dubbelmatch i form av hemmaspelarna Hijikata och Kubler som möter rutinerade Glaspool/Heliovaara. Speltips och analys finns nedan.

Baslinjespelare

Rinky Hijikata och Jason Kubler är från Australien och spelar nästan enbart singeltävlingar och går riktigt bra för stunden. Hijikata är ung, född 01 och är en framtidsspelare som ligger på drygt 200e plats i världen. Kubler har gått okej i dubbel i år, men har då spelat tillsammans med John Peers, som är en av de bästa spelarna i världen i dubbel. Kubler är däremot upp på 84e plats i singel och spelar sin bästa tennis i sin karriär. I dubbel är man inte ens topp 150 och har aldrig spelat tillsammans. Teamet fick WC in i denna tävling och fick bästa tänkbara lottning i John Isner (halvskadad) och Hans Hack Verdugo, det var inget snack om att Australiensarna var det bättre laget och vann fullt rättvist med 2-0 i set, trots att första set var stenhårt.

Båda lirarna är 178 centimeter och är riktigt bra från baslinjen, under första matchen var det baslinjespelet som gjorde att de vann matchen. Båda har forehand som sitt favoritslag, vilket gör de riktigt bra från baslinjen. Serven och volleyspelet är helt okej, men inte mycket mer än så. Hijikata spelar knappt dubbel och det märktes stundtals, då han fastnade på baslinjen lite väl mycket, och det håller inte mot motståndarna i runda två.

Renodlade dubbelspelare

Harri Heliovaara och Lloyd Glasspool är från Finland respektive Storbritannien och har spelat tillsammans bra länge nu. 11a samt 12a ligger man på världsrankingen i dubbel, men som team skulle jag säga att man är topp fem för tillfället. Två tävlingar har laget spelat under året, man har en matchstatistik på 6-0, men endast en titel. Det kommer sig genom att man vann första tävlingen i Adelaide och i den andra vann man två matcher och lämnade sedan W.O, bara en försiktighetsåtgärd. I första rundan här i Melbourne fick man de luriga paret Withrow och Lammons, men det blev 7-6 6-3, och Haliovaara/Glasspool tappade endast 13 poäng i egen serve.

Killarna kompletterar varandra på ett mycket bra sett, och det är två killar som har en mycket bra serve, framförallt Glasspool. Harri är den stabila av de två medan Lloyd har det lite mer riskfyllda spelet. Det är inget snack om att dessa herrar har en otroligt fin volley, ett av de bästa volleyspelen i världen. Båda gillar snabba underlag, Harri har backhand som sitt favoritslag medan Lloyd har sin serve.

Morgonens speltips

Det är inget snack om att Finsk/Brittiska paret är favoriter här, enligt mig är man också storfavoriter. Hijikata och Kubler är inte riktigt vana med dubbelspel, men gjorde en riktigt bra match i första omgången. Jag tror dock det tar stopp här, delvis för att motståndarna är för bra och delvis för att matchen inte kommer att spelas på de stora banorna, vilket betyder att hemmalaget inte får det trycket man skulle behöva. Raka oddsen på Heliovaara/Glasspool är alldeles för låga, istället spelar jag -3.5 till ett riktigt bra odds. Ett break i varje set räcker för att spelet ska sitta, och det är mycket troligt.

 

 

Fler speltips

c fc f aa ef x
13 Apr 13:30
Fotboll
RekStudion Special vs Newcastle vs Tottenham
13 Apr 13:30
Spelbolag
Odds
2.25
Speltips
Båda lagen gör mål & Alexander Isak och Dejan Kulusevski över 1,5 avslut på mål tillsammans (Newcastle United - Tottenham)
c fc f aa ef x
07 Apr 16:30
Fotboll
RekStudion Special vs Manchester United vs Liverpool
07 Apr 16:30
Spelbolag
Odds
2.25
Speltips
Liverpool flest avslut, avslut på mål och hörnor i matchen (Manchester United - Liverpool)
o XbiBgH x
04 Apr 21:00
Fotboll
Chelsea vs Man United
04 Apr 21:00
Spelbolag
Odds
3.50 / 4.50
Speltips
Boostad dubbel
VISA ALLA SPELTIPS