Hockey-VM 16:e maj – Dagens bästa spel

Bland annat spelet på mål av Peterka och Tatar samt + hcp på Storbritannien gick in igår. Vi tar nya tag i dag med fyra match där bland annat Tre Kronor tar sig an Kazakstan.

Finland – Österrike

Finland har bortsett från premiärförlusten mot Tjeckien stått för fina matcher där man slagit Storbritannien med 8-0 samt senast Norge med 4-1 och defensiven har varit lysande genom hela turneringen. Finland måste vinna denna match om det man inte ska sluta fyra i gruppen och stöta på eventuellt Tre Kronor redan i kvarten för man har kvar bland annat Kanada och Schweiz att möta.

Österrike stod nog för den största vändningen i hockeyns historia senast när man hämtade in 1-6 till 6-6 på bara en period mot självaste Kanada. Dock så har Österrike varit riktigt svaga i defensiven hittills och släppt in hela 18 mål på sina tre spelade matcher. Dock tror jag vändningen mot Kanada senast gav råg i ryggen för dessa spelare i Österrike.

Finland är stora favoriter här och kommer givetvis att inkassera tre nya poäng i detta VM. Dock tror jag Österrike kan stå emot en aning men över 60 minuter kommer det bli ett par mål i baken. Österrike har sina viktigaste matcher efter denna då Norge och Storbritannien står på schemat. Spelen i denna match blir:

Marco Rossi minst en poäng @ 2.80 hos expekt

Rossi har en fin säsong i ryggen där han stod för 40 poäng i NHL. Spelar i den bästa kedjan i Österrike som brukar stå för det offensiva spelet. Bra odds!

Mikael Granlund minst två poäng @ 2.10 hos expekt

Mikael Granlund styr ena powerplay-spelet för Finland och kommer nu får mer yta mot en svag defensiv i Österrike. Två pinnar från Granlunds klubba är ett bra spel.

Kazakstan – Sverige

Kazakerna vann premiären mot Frankrike efter en fin insats men har efter det två raka förluster mot Slovakien och Lettland. Var i senaste matchen mot Lettland ett lätt byte för motståndet. Målet för Kazakstan är att behålla sin plats i A-VM vilket man är på god väg att göra, spelar sin viktigaste match i gruppen den 20 maj mot Polen.

Tre Kronor har tre raka vinster och gjorde sin bästa insats senast när man vann enkelt mot Tyskland, man har även slagit USA och Polen så här långt. Tre Kronor har den bästa defensiven i denna turnering med toppbackar i NHL. Offensiven är det inga fel på heller och det är inget snack om att Tre Kronor är en av de stora favoriterna att vinna hela mästerskapet. Victor Olofsson saknades på gårdagens träning och är osäker till spel.

Sverige kommer att ta sin fjärde raka seger i detta mästerskap då Kazakstan inte komma kunna stå emot. Sverige löser linan på -4.5 till @2.10 hos Bet365. Kommer även plocka ett par fina poängspel hos Expekt:

Andre Burakovsky minst två poäng @2.50

”Burra” såg mycket fin ut senast mot Tyskland och trivs i sin lina med Pontus Holmberg och Marcus Johansson där den förstnämnde kan täcka upp defensivt. Minst två pinnar från skåningens klubba är troligt.

Lucas Raymond minst ett mål @1.90

Raymond hade en tuff match senast mot Tyskland men utgör tillsammans med Eriksson Ek och Adrian Kempe den farligaste linan framåt för Tre Kronor. Raymond kommer smälla in en kasse här!

Kanada – Norge

Kanada har visserligen tre raka segrar men har långt ifrån dominerat. Hade problem med Storbritannien i öppningsrundan men dammade sedan av Danmark med 5-1. Hade en otroligt svag afton senast när man tappade 6-1 till 6-6 på bara en period mot Österrike. Nej, detta Kanada måste visa mer ifall det ska bli något guld. Truppen håller hög klass och intåget av John Tavares gör detta gäng starkt.

Norge har gjort tre starka matcher så här långt trots två förluster. Torskade premiären mot Tjeckien med 6-3 och match två mot Finland med 4-1. Men gjorde sin bästa match för turneringen senast när man besegrade Danmark med 2-0 efter en storartat insats av Haukeland i målet. Norge har kvar att möta Kanada, Österrike och Storbritannien och att man ska spela kvar i A-VM är det inget snack om.

Norge kommer mot all förmodan få sota för Kanadas fiaskomatch senast. Trots att Zuccarellos har höjt Norges lag så finns det inget man kan göra mot Bedard och Co här. Kanada löser -4 @2.10 hos Bet365. Noterbart är att Norge vann förra duellen mot Kanada i VM23 men finns inte på kartan att Norge upprepar den succén. Tror även på Dubois som målskytt @2.30 hos expekt då han utgör en fin formation tillsammans med Tavares och Hagel. Norge kommer troligtvis göra mål på Kanadas något svaga defensiv och då plockar jag Zuccarello som poänggörare till fina 2.20.

USA – Frankrike

Nej, USA har mer att bevisa än vad men gjort hittills. Förlust mot Tre Kronor i premiären följdes upp med en fin seger mot Tyskland men torskade senast mot Slovakien efter en svag insats (gick från 1-4 till 4-4 i tredje perioden). Just nu är USA utanför topp fyra men vid vinst här mot Frankrike kliver laget om Tyskland. Dock har man de svagaste lagen kvar att möta i Polen och Kazakstan men det gäller för Tkachuk och Co att leverera.

Frankrike tog en viktig seger senast mot Polen med 4-2 efter att ha gjort en mycket fin match i 30 minuter och mindre fin i 30 minuter. Inledningsvis i turneringen så förlorade fransmännen mot Kazakstan med 3-1 samt Lettland efter sudden så laget står noterade för fyra inspelade poäng vilket borde räcka för nytt kontrakt i A-VM. Bellemare finns i truppen och Frankrike har ett av de bättre lagen man skickat till ett VM detta år.

USA måste ta tag i detta nu om man inte ska åka på en etta eller tvåa direkt i kvartsfinalen. Spelare som Johnny Gaudreau, Brady Tkachuk, Brock Nelson och Matt Boldy har fina säsonger i NHL och måste visa mer. Frankrike har en fin spets men en svagare bredd och jänkarnas spel på stor rink har blivit bättre enligt medier. Över 6.5 mål @2.00 hos Hajper är ett bra spel då USA haft resultaten 2-5, 1-6 samt 4-5 så här långt. Johnny ”Hockey” Gaudreau gör minst två pinnar @2.00 då han kommer få yta av Frankrikes backar tror även att Trevor Zegras kommer få ett lyft här och att han gör minst två poäng finns till fina 3.90 hos Expekt.

 

 

Bethard logga

500kr Bonus

Oddsbonus 100% upp till 500 kr. Min. insättning 100 kr. Omsättningskrav 15x. Lägsta odds 1,90. Giltighetstid 60 dagar. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus
Hajper Hajper

500 kr bonus

Oddsbonus upp till 500kr. Min. insättning 100 kr. Omsättningskrav 6x, min. odds 1,80. Erbjudandet gäller nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS