Blocken hörna med speltips

Hoffenheim – Borussia Dortmund

Helgen smyger igång med ett par fina fredagsmatcher och en av de mer underhållande historierna lär utspela sig på PreZero Arena i Sinsheim. Både Hoffenheim och Dortmund befinner sig i toppskiktet av tabellen och det förväntas bli en målrik tillställning. Jag hittar en riktig smällkaramell! 

Dortmund föll på det absoluta målsnöret ifjol i ligan efter att misslyckats med att besegra Mainz i sista omgången samtidigt som Bayern München vände och vann sent mot Köln. Till den här säsongen har man, som ingen troligen missat, sålt Bellingham för miljardbelopp och sedan återinvesterat en del av dessa pengar i bland annat Füllkrug, Nmecha och Laimer. Ingen av dessa spelare står dock i fokus för dagens speltips, utan min målskytt befinner sig betydligt längre ned i banan. Det är nämligen trotjänaren Mats Hummels jag väljer att ta spel på.

Den tyska mittbacken har hunnit göra två mål redan denna säsong och skjutit 10 skott på fem matcher. Föga förvånande har hälften av dessa varit på huvudet och den 191 centimeter långa bjässen är ett ständigt hot i luftrummet. Tittar vi på hans karrirär har han lyckats hitta nätet 39 gånger på 485 starter, vilket motsvarar mål knappt var 12:e start. Sedan xG introducerades ordentligt 2014/15 har han genererat ca 22 xG på 249 matcher, vilket borde genererat mål ännu lite oftare. Denna säsong har hans skottsnitt ökat rejält, men det är naturligtvis svårt att säga om det är en slump och lågt sample eller något bestående. Klart är iallafall att han är ett farligt hot på fasta situationer – där Dortmund har högst xG i hela ligan –  och Julian Brandt ser ut att söka honom på näst intill varenda situation. Lägg till att inget lag i hela Bundesliga släppt till så många avslut på huvudet som just Hoffenheim. Med en mål-lina på 3.5 och ett svajigt försvarsspel på fasta situationer tror jag absolut Hummels kan få möjlighet att knopa ditt sitt tredje för säsongen. Jag tycker ett odds kring @ 9 vore mer rimligt och klipper @ 14 hos Nya Expekt!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS