Blocken hörna med speltips

Hörnspel i Championship

Även om statistik är en viktig del i sitt beslutsfattande, inte minst i många av de spel jag tar, är det ändå viktigt att ha ett sunt förhållningssätt. På kort och medellång sikt finns det många parametrar som kan ha spelat in i ett att lag över- eller underpresterat i en rad olika aspekter, inte minst i dessa statistik-spel.

Coventrys underliggande för hörnor har inte varit fenomenal på slutet och jag kan delvis förstå hur Bet365 initialt resonerade vid denna hörnlina. Dock tycker jag det är berättigat att ha ett lite längre perspektiv på detta Coventry, dels för att Mark Robins lett laget en väldigt lång period och för att han inte ändrat speciellt mycket i spelstil eller manskap de senaste åren. Jag var lite baissig mot Coventry för någon omgång sedan och nämnde Gyökeres djupledsspel snarare än nickstyrka, men så har det varit en längre tid och Coventry var trots allt bland de hörnrikaste lagen ifjol. Dessutom har man bara förlorat skott-matchen i en av de 12 senaste matcherna hemma. Sett till hörnproduktionen vid likaläge är man bland de bättre i ligan och även om man skruvar lite på siffrorna är det fortsatt klart bättre än dagens motstånd.

Sunderland är ytterligare ett hack sämre än Coventry sett till hörnproduktionen. Inte heller dem besitter någon utpräglad huvudspelare i Stewarts fortsatta frånvaro, utan man förlitar sig mer på individuell teknik och snabbt passningsspel i offensiven. Tittar vi i inläggsstatistiken befinner man sig bland de absolut sämsta i ligan. Dessa siffror har inte förbättrats nämnvärt under Mowbray även om man vunnit hörnmatchen ett par matcher i rad på slutet på bortaplan. Det är ju dock givetvis viktigt att vara nykter i vad man presenterar och jag tänker inte sticka under stolen med ett par skalper ändå varit imponerande av Sunderland.

Både min egna modell och spelbolagen håller Coventry som en knapp 45%-favorit i kvällens tillställning. Jag rankar dem också lite högre eller likvärdigt hörnmässigt på neutral. Att då ha Sunderland som favorit på hörnmarknaden måste jag försöka fälla.

Spel: Coventry +0 hörnor @ 1.95 hos Bet365

Korrekt odds: Coventry -0.5 hörnor asian @ 1.80

Fler speltips

c fc f aa ef x
03 Mar 16:30
Fotboll
RekStudion Special vs Manchester City vs Manchester United
03 Mar 16:30
Spelbolag
Odds
2.50
Speltips
Manchester City gör mål i båda halvlekarna, Manchester City flest hörnor i matchen & Erling Haaland eller Phil Foden gör mål (Manchester City - Manchester United)
Speltips fotboll från Brigaden SB
13 Feb 20:45
Fotboll
Burton vs Carlisle
13 Feb 20:45
Spelbolag
Odds
2,00
Speltips
Burton | -0,25
c fc f aa ef x
11 Feb 17:30
Fotboll
RekStudion Special vs Aston Villa vs Manchester United
11 Feb 17:30
Spelbolag
Odds
4.50
Speltips
Båda lagen gör mål, Ollie Watkins och Rasmus Højlund över 2,5 avslut på mål tillsammans & Ollie Watkins eller Rasmus Højlund gör mål (Aston Villa - Manchester United)
VISA ALLA SPELTIPS