Blocken hörna med speltips

Hörnspel i Championship

Även om statistik är en viktig del i sitt beslutsfattande, inte minst i många av de spel jag tar, är det ändå viktigt att ha ett sunt förhållningssätt. På kort och medellång sikt finns det många parametrar som kan ha spelat in i ett att lag över- eller underpresterat i en rad olika aspekter, inte minst i dessa statistik-spel.

Coventrys underliggande för hörnor har inte varit fenomenal på slutet och jag kan delvis förstå hur Bet365 initialt resonerade vid denna hörnlina. Dock tycker jag det är berättigat att ha ett lite längre perspektiv på detta Coventry, dels för att Mark Robins lett laget en väldigt lång period och för att han inte ändrat speciellt mycket i spelstil eller manskap de senaste åren. Jag var lite baissig mot Coventry för någon omgång sedan och nämnde Gyökeres djupledsspel snarare än nickstyrka, men så har det varit en längre tid och Coventry var trots allt bland de hörnrikaste lagen ifjol. Dessutom har man bara förlorat skott-matchen i en av de 12 senaste matcherna hemma. Sett till hörnproduktionen vid likaläge är man bland de bättre i ligan och även om man skruvar lite på siffrorna är det fortsatt klart bättre än dagens motstånd.

Sunderland är ytterligare ett hack sämre än Coventry sett till hörnproduktionen. Inte heller dem besitter någon utpräglad huvudspelare i Stewarts fortsatta frånvaro, utan man förlitar sig mer på individuell teknik och snabbt passningsspel i offensiven. Tittar vi i inläggsstatistiken befinner man sig bland de absolut sämsta i ligan. Dessa siffror har inte förbättrats nämnvärt under Mowbray även om man vunnit hörnmatchen ett par matcher i rad på slutet på bortaplan. Det är ju dock givetvis viktigt att vara nykter i vad man presenterar och jag tänker inte sticka under stolen med ett par skalper ändå varit imponerande av Sunderland.

Både min egna modell och spelbolagen håller Coventry som en knapp 45%-favorit i kvällens tillställning. Jag rankar dem också lite högre eller likvärdigt hörnmässigt på neutral. Att då ha Sunderland som favorit på hörnmarknaden måste jag försöka fälla.

Spel: Coventry +0 hörnor @ 1.95 hos Bet365

Korrekt odds: Coventry -0.5 hörnor asian @ 1.80

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS