Huddersfield – Norwich

Sex matcher i stenhårda The Championship ikväll och för Huddersfield är det verkligen S-T-E-N-H-Å-R-T för dagen. Förra säsongens finallag i Play Off är nere som jumbo i tabellen och veteranen Warnock har inte lyckats vända den negativa trenden, trots tre poäng i hans första match vid rodret. En poäng på de fyra senaste duger inte och 0-1-förlusten borta mot WBA senast var inte mycket att säga om. ”Hudds” är inne i säsongens tuffaste period sett till motstånd – i nio matcher i rad (WBA inkluderat) möter man lag från övre halvan i tabellen utom i en, men Swansea borta är också en mycket tuff match där Huddersfield kommer vara klar underdog. Det måste vara klar favorit på att ”Hudds” tillhör League 1 nästa säsong – jag vet inte annars hur man ska se på det.

Pukki och Sargent visar vägen

Ikväll kommer Norwich på besök till John Smith’s Stadium och det är taggade ”kanariefåglar” efter snöplig 0-1-förlust hemma mot Sunderland i söndags. Norwich ståtade med tre segrar i följd innan det och har Play Off inom räckhåll, en placering man är tillräckligt starka att hantera. I synnerhet med ett behagligt skadeläge och visst börjar det se allt bättre ut. Pukki var tillbaka för ett par veckor sedan och även om det inte blivit något mål sedan i januari, så är det en viktig spelare för laget. Än viktigare är dock amerikanen Sargent, som inte bara gjort ett mål mer än finländaren, utan också är en viktig pusselbit för det offensiva spelet. Sargent hoppade in i paus mot Sunderland senast efter att ha missat tre matcher p.g.a. skada och väntas nu starta – ett klar plus för gästerna. Det finns en del andra skador som stör, absolut, men läget är faktiskt värre för Huddersfield vars skadelista har växt den senaste tiden.

Dystert läge för ”Hudds”

Jag hade en del tro på ”Hudds” för några veckor sedan, men måste nu medge att det ser oerhört dystert ut – i synnerhet efter att ha synat spelschemat lite närmare. Norwich har sett ut som en Play Off-kandidat mest hela säsongen och jag tror laget når dit och kanske hela vägen tillbaka till Premier League, även om det finns hetare kandidater. Jag tror på mycket bra chans för Norwich ikväll och klipper raka tvåan (Asian-0.5) till 1.86 på Bet365. Finns andra bolag på 1.85 vilket också duger bra.

Fler speltips

championskungen Logga Championshipkungen
19 Sep 21:00
Fotboll
Sheffield W vs Middlesbrough
19 Sep 21:00
Spelbolag
Odds
2,20
Speltips
Middlesbrough -0,5
c fc f aa ef x
16 Sep 18:00
Fotboll
RekStudion vs Special
16 Sep 18:00
Spelbolag
Odds
3.50
Speltips
Lautaro Martinez & Rafael Leão har sammanlagt över 2.5 avslut på mål (Inter - AC Milan)
n
16 Sep 18:30
Fotboll
Celta Vigo vs Mallorca
16 Sep 18:30
Spelbolag
Odds
1.91
Speltips
Över 23.5 avslut
VISA ALLA SPELTIPS