Ishockey speltips Örebro mot Karlskoga

HV71 – Oskarshamn

Speltipsen var 3/3 igår, en fin måndag med andra ord. Vi siktar på att få en lika bra tisdag. Jag har hittat ett intressant spel i Smålands-derbyt mellan HV71 och Oskarshamn, det är ett hemmalag som fått hyfsat mycket fart under grillorna. Häng med nedan för speltips och analys!

Namnstark trupp

HV71 är tro det eller ej, nykomlingar i SHL, dock är det ett HV71 som är ett klassiskt SHL-lag så iallafall jag ser de inte som nykomlingar på det sättet. Säsongen har startat på ett mardrömslikt sätt och man är efter 35 omgångar nere på kvalplats, och det är hela åtta pinnar upp till säker mark. Det ska dock tilläggas att SHL är en jämn lika och alla lag kan slå alla, så det finns fortfarande stor chans till att HV löser detta. HV har på senare tid spelat upp sig, och har två raka hemmasegrar. Dock så fick man respass i senaste matchen borta mot Örebro, det helt väntat då man gjorde en kanonmatch dagen innan och krossade Frölunda i Jönköping.

HV71 har på pappret ett riktigt bra lag, och en av SHLs högsta spelaromsättning. Offensiven är stark med herrar som Andre Petersson, Fredrik Forsberg och till viss del av Andy Miele, om vi kollar på den interna poängligan. Mattias Tedenby har sett pigg ut på slutet och det finns stort sparkapital i Mikkel Bödker och Radan Lenc. Defensivt är Niklas Hjalmarsson out i ett par matcher på grund av huvudskada, då kommer Emil Andrae få ta ett stort ansvar. Även Chad Billins och Eric Martinsson gör det fint i defensiven.

Måste få till defensiven

Oskarshamn gör en bra säsong så här långt och placerar sig på en fullt godkänt nionde placering. Dock så måste Oskarshamn lösa sina defensiva problem, det är ett Oskarshamn som släpper in överlägset flest mål i SHL. Det har dock gått vägen så här långt då man har en av SHLs bästa kedjor. Oskarshamn har under säsongen ett bättre bortasnitt än hemmasnitt, vilket inte brukar vara vanligt när det kommer till Oskarshamn. Oskarshamn har tre segrar på sina fyra senaste matcher på bortais, men har torskat två av sina tre senaste matcher.

Oskarshamn har målvakten Joe Cannata på skadelistan, men har bra backup för honom. Kejdan Ahti  Oksanen, Patrik Karlkvist och Antti Suomela har varit fullständigt lysande för Oskarshamn och räddat laget i många matcher. Även Jiri Smejkal går mot en mycket fin säsong och är stark i framförallt powerplay. Defensiven är ganska stark om vi kollar offensivt, men har stora problem med defensiven. Niclas Burström är en av få backar som gör det bra i defensiven. Tim Juel är lagets första målvakt i saknaden av Joe Cannata.

Dagens speltips

HV71 har som sagt två raka hemmasegrar, och var riktigt bra i sin senaste hemmamatch mot Frölunda. Jag tycker HV visade fina takter i senaste förlustmatchen mot Örebro, känns som att HV71 är på gång. Det gäller dock för HV att plocka treor, för att inte hamna för långt efter. Oskarshamn är ett lurigt lag, kan slå alla lag i serien men kan också torska mot alla. Mycket hänger på lagets förstakedja och jag tror HV71s defensiva backar kan stänga ner den, och då är HV71 vunnit mycket. Jag tycker oddsen på raka ettan är otroligt fint, och tror att HV71 vinner smålandsderbyt, då man har bättre backar och bättre målvakter, framförallt. Lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS