Innsbruck – Geneve Servette

Hockeysäsongen i Europa startar igång tävlingssäsongen redan ikväll, då vi har många matcher i Champions Hockey League. Jag har hittat ett intressant spel i mötet mellan Österrikes Innsbruck som tar emot det skickliga laget Geneve. Häng nedan för speltips och analys!

Svagt slutspel

Innsbruck gjorde ett fullt godkänd grundserie under förra säsongen, men fick ge sig redan i kvartsfinal mot Vienna Capitals. Det har varit väldigt många spelare som kommit in i laget till denna säsong, och självklart har många också lämnat. Hela elva spelare har inte lirat en enda match för laget. Ice Hockey League som ligan heter är ungefär i klass med våran hockeyallsvenska, alltså inte i nivå med lag som Geneve, Färjestad och Växjö som också deltar i CHL. Hemmalaget har hunnit dammat av tre träningsmatcher, där man mött lag från den tyska ligan, och gjort det med framgång. Innsbruck har slagit både Freiburg och Nurnberg, efter två bra insatser. Men i den senaste mot Ingolstads (som också spelar CHL) blev det 6-0 i förlust.

Som sagt har det varit stor rensing i laget, spelare som Adam Helewka, Tyler Coulter och Daniel Leavens har lämnat laget, och det var lagets bästa spelare förra året. Innsbruck har fått behålla Corey Mackin och Brady Shaw samt förstärkt med herrar som Adam Rockwood och Kevin Roy. Det blir intressant att se vad dessa skickliga herrar kan få fram mot tufft europeiskt motstånd.

Mästare

Geneve Servette som de så fint heter tog hem bucklan i fjol, efter en otroligt stark säsong. Geneve har även startat årets säsong på ett fint sätt med tre raka segrar i sina tre första träningsmatcher. Enligt mig är Geneve ett av de bättre lagen i Europa. Det finns över 2500 NHL-matcher i detta lag och massor av skickliga spelare, trots tappen av Linus Omark och Henrik Tömmernes till SHL.

Geneve fick behålla herrar som Teemu Hartikainen, Daniel Winnik, Sami Vatanen och Valtteri Filppula. Lägg också till att spelare som Theodor Lennström och Sakkari Manninen, som enligt mig håller NHL-klass i sina bästa stunder. Vi vet sedan tidigare att firma Hartikainen/Manninen har levererat på hög nivå förr och får alltså tillbaka varandra som lekkamrater. Målvaktssidan är långt ifrån namnkunnig med namn som Robert Mayer och Gauthier Descloux, men de är långt ifrån ett svagt målvaktspar.

Kvällens speltips

Nej, det är klasskillnad mellan Innsbruck och Geneve. Innsbruck är långt ifrån ett dåligt lag, men tar vi oss en titt på spelare för spelare så är det ingen som går in i Geneves tre första linor. Visst, det är tidigt på säsongen för båda gängen, men jag har sett en del minuter med Geneve och det har sett riktigt bra ut. Innsbruck hade inget att hämta mot Ingolstadt, som även de får det tufft i CHL. Det är heller inget våldsamt tryck i Tiroler Wasserkraft Arena, därför tror jag att Geneve vinner detta komfortabelt, -1.5 på Geneve till ett schysst odds finns att hämta på Nya Expekt. Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS