Island – Bosnien

Äntligen måndag igen som vi så glatt säger, eller hur? Nej, skämt och sido, vi har en ganska tråkig dag när det kommer till sport. Dock har jag hittat ett guldkorn i den viktiga kvalmatchen till EM mellan Island och Bosnien. Häng med nedan för speltips och analys!

Sista chansen!

Island har sedan kvartsfinalen 2016 i EM och gruppspelet i VM 2018 i Ryssland varit ganska kalla. Generationsväxlingen har inte riktigt fungerat och det har varit tuffa kval/nations league matcher för Islänningarna. I detta EM-kval är man nästintill borta från de två platserna då man på fem matcher endast vunnit en. Vinst mot Bosnien och det finns fortfarande en teoretisk chans, trots att man har Portugal och Slovakien borta kvar att möta.

Island har ett par avbräck i denna samling då både kaptenen Aron Gunnarsson och vice kapten Birkir Bjarnason inte är med. Det finns trots allt några intressanta spelare i detta Island, då tänker jag framförallt på Hakon Arnar Harldsson som trots sin unga ålder, redan gjort 12 landskamper och spelar till vardags i Lille. Den nya tränaren Åge Hareide måste få tillbaka det isländska spelet, alltså jobba hårt och vara kliniska i avsluten.

Sista chansen även för Bosnien!

Bosnien vann sin grupp i Nations League och kommer alltså spela i A-gruppen nästa gång det vankas Nations League. Utöver det så har det varit ganska tungt i landslagsfotboll i Bosnien, trots ganska fina lag på pappret. Bosnien har inte spelat ett enda mästerskap sedan 2014 i Brasilien och ser ut att missa även EM i Tyskland 2024, då man endast har sex pinnar på sina fem spelade matcher. Men, vinner Bosnien borta mot Island så har man häng på en av platserna, då man har både Portugal och Slovakien på hemmaplan och ett avsågat Liechtenstein kvar att möta.

Bosnien har Anel Ahmedhodzic och ett par andra herrar på skadelistan och är alltså inte med i truppen. Dock så kommer Bosnien med ett namnkunnigt lag till Island, då herrar som Rade Krunic, Edin Dzeko, Miralem Pjanic och Sead Kolesinac finns med i truppen.

Kvällens speltips

Detta är en otroligt viktig match då ett av lagen kommer bli avsågat när vi summerar omgången. Bosnien är det laget som har mest att spela för, då man vid seger kliver upp på nio pinnar och sätter press på tvåan Slovakien. 1X2 marknaden är tuff att sia om, då både lagen är otroligt ojämna. Jag har istället siktat in mig på hörnmarknaden då det är två lag som skapar mycket hörnor, och framförallt släpper till mycket hörnor. Både lagen vill skapa mycket fasta situationer då man är starka i huvudspelet. Linan ligger i skrivande stund på 9.5 hörnor, vilket är taget. Över 9.5 hörnor i den viktiga matchen spelas. Lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS