logga tennis speltips

Jannik Sinner – Holger Rune

Västerås löste biffen enkelt igår och vann med klara siffror, och med det sagt så byter vi över till tennis. Vi har den sista gruppomgången framför oss i Turin där hemmaspelaren Jannik Sinner gått rent än så länge som möter danska Holger Rune. Häng med nedan för speltips och analys!

Prickat formen

Italienaren Jannik Sinner är född 2001 och ligger just nu på en fjärde plats på världsrankingen vilket är hans bästa position någonsin. Under året 2023 har han varit mycket framgångsrik och har matchstatistiken 58-14 och tagit fyra titlar (tio titlar sammanlagt under hans karriär). Formen är mycket fin då han för dryga månaden sen tog hem titeln i Österrike, sedan gick han starkt i Paris tills han fick kasta in handduken (dåligt tidsschema) och här i Turin har han både slagit Novak Djokovic och Stefanos Tsitsipas efter att ha varit otroligt effektivt i sina egna servegame (endast blivit bruten en gång).

Sinner är enligt mig helt perfekt på detta snabba underlag i Turin, då han har en stark serve och ett grundspel som är mycket fint. Backhand är hans paradslag och där kommer det många vinnare ifrån. Han har även tränat hårt vid sidan av planen under det senaste året, vilket syns i rörligheten. Nej, fortsätter det så här för Sinner så kan det mycket väl bli en topp tre placering och semifinal/final i Grand slam under 2024.

Spelat upp sig

Holger Rune var under året uppe på fjärde plats på rankingen men har efter en svag sommar fallit ner till åttonde. Det var under perioden mitten på juli till mitten av oktober som dansken var rejält skakig och vann endast en match av elva spelade. Det var efter Stockholm Open som Rune började ta tag i sitt spel och gick fint i Basel såväl som i Paris. Här i Turin gjorde han en stark match mot Djokovic men förlorade efter dryga tre timmars spel, i senaste matchen ”besegrades” Tsitsipas efter att greken givit upp efter endast tre spelade game.

Den 20-åriga dansken har varit världsetta som junior och kommer troligtvis ha en lång och framgångsrik karriär på ATP-touren. Boris Becker är nuvarande coach för Rune och han har även hjälp av sin mamma. Rune är en så kallad humörspelare, vilket betyder att han i sina bästa stunder spelar en oerhört fin tennis, men han kan även få psykbryt och skälla på allt och alla. Forehand är enligt mig ett paradslag för Rune och här i Turin har han även servat mycket bra.

Kvällens speltips

Jannik Sinner är skriven till ganska stor favorit här, jag håller med om att italienaren är favorit men inte till 1.30 isch. Rune har 2-0 i möten på Sinner och det senaste mötet var i Monaco under året. Formen och hemmapubliken är fördel för Sinner men jag tror Rune kommer vara med och dansa här. Linan på antal minuter ligger på 110.5 vilket jag tycker är en aning lågt. Jag tror på en tuff match där båda herrarna kommer vara svårbreakade och jag förvånar mig inte om vi får se två tighta set eller en tre-sets match. Över 110.5 minuter spelas hos Nya Expekt, lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS