Japan – Uruguay

Det är inte bara EM-kvalet som rullar i dagarna – det spelas också mängder av träningslandskamper, bl.a. en i Tokyo mellan två VM-lag då Japan gästas av Uruguay. Två landslag jag personligen håller rätt nära hjärtat och det kan säkerligen bli en rätt trevlig match, men jag tror (tyvärr) det inte kommer målas i mängder, om ens alls… Det är förvisso ett nytt försvar i Japan då spelare som Tomiyasu och Yoshida är två av ett gäng spelare som saknas av olika anledningar, men Japan har nya spelare som kommer in med stolhet och säkerligen gör det bra – som ”alltid” trygga och skickliga med bollen. I VM ”chockvann” Japan sin grupp före Spanien och Tyskland för att sedan åka ut mot Kroatien efter straffar i åttondelsfinal – vilket får anses som klart godkänt med tanke på oddsen inför gruppspelets start.

Nya tider för Uruguay

Uruguay missade slutspelet i VM med minsta möjliga marginal då istället Sydkorea knep andraplatsen bakom Portugal, vilket faktiskt kändes ganska rättvist efter en allmänt trög turnering av sydamerikanerna. 2-2 i målskillnad på de tre gruppspelsmatcherna ganska talande om hur det såg ut och nu är det nya tider då tre trotjänare lämnat landslaget – försvarsgeneralen Godin samt anfallarna Suarez och Cavani. Faktiskt de tre spelarna som gjort flest landskamper för Uruguay genom tiderna… Liverpools Nunez, den naturlige arvtagaren offensivt, är inte med på denna samling, liksom Barcelonabacken Araujo – båda skadade. Det blir därför även ett något reservbetonat bortalag, så ganska jämnt på den punkten.

Jämnt och målsnålt – undern rekas

Jämnt kan det nog också bli på planen, med Japan som motiverad favorit i kraft av hemmaplan. Kan som sagt säkert bli en välspelad match mellan två stabila lag där Japan säkert har en hel del boll, passningsskickliga som man är. Jag tror det kan stå 0-0 länge och tycker det ska vara klar favorit på under 2.5 mål – så pass klar att runt 1.70 är OK. Väljer dessutom 2.25-linan som då ger full vinst på noll eller ett mål, något jag absolut kan se hända. Bet365 ser ut att ligga högst med 1.93, den klipper vi.

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS