Porto – Club Bub Brugge

Kroatien – Danmark

Under torsdagskvällen är det dags för Nations League matchen mellan Kroatien och Danmark. Vid vinst för Danmark är segern i grupp 1 nästan fixad, det med Frankrike i gruppen. Kroatien har dock endast två poäng färre än danskarna och kliver förbi de röda vid en seger. Häng med nedan för analys och speltips!

Stark trupp!

Kroatien har gjort ett mycket starkt Nations League så här långt. Plumpen i protokollet kommer i första matchen hemma mot Österrike, där Österrike vann med 3-0. Efter den matchen har Kroatien vunnit mot Frankrike och Danmark på bortagräs samt kryssat hemma mot Frankrike. Det är alltså ett Kroatiskt landslag som mår bra för stunden, och det märks också då man har fått en riktigt bra trupp till denna samling. Luka Modric håller fortsatt en mycket hög nivå, och när han gör mål för Kroatien har aldrig landslaget förlorat, 19 segrar och 3 kryss.

Kroatien har ett mittfält i absoluta världsklass till denna samling. Luka Modric, Mateo Kovacic, Marcelo Brozovic och Mario Pasalic spelar alla i topplag i de stora ligorna. Finns även starka namn i anfallet med namn som Ivan Perisic och Andrej Kramaric. Defensivt är det desto mer ungt till denna samling. Sju av nio backar är yngre än 29 år, de ”äldre” backarna i truppen är Vida och Lovren. Dominik Livakovic får anses som lagets första keeper, och han håller till vardags hus i Dinamo Zagreb.

Starka på bortaplan under årets Nations League!

Vårat grannland i syd har gjort ett otroligt bra Nations League så här långt. Segrar borta mot Frankrike och Österrike är riktigt bra. Hemma på parken har man slagit Österrike men torskat mot Kroatien. Det gör att Danmark leder gruppen efter fyra spelade matcher, och fixar man ett bra resultat nere i Zagreb så är gruppsegern ett faktum. Coach Kasper Hjulmand har gjort Danmark till ett mycket bra landslag och har på sin drygt två år länga tränarkarriär en vinststatistik på otroliga 68.75 och har både nått EM och VM.

Danmark har nästintill det bästa möjliga lag till denna samling. Spelare som Christian Eriksen, Simon Kjaer, Thomas Delaney, Pierre-Emile Höjbjerg, Andreas Christensen och Kasper Schmeichel finns med. Det som egentligen saknas i detta Danmark är en målskytt. Det är faktiskt bara Christian Eriksen som har gjort 10+ mål för Danmark. Spelare som Martin Braitwaite och Kasper Dolberg behöver hitta nät lite oftare för att danskarna ta ytterligare ett steg. Nej, detta kan bli ett bra år för Danmark. Vinst i Nations League och kanske ett bra VM senare i vinter, dansk landslagsfotboll har gått om Sverige rejält.

Dagens speltips

Oj, vilken viktig match. Det kommer vara ett Kroatien som måste ligga på för seger, och ett Danmark som kommer ha lite lägre positioner. Det passar dock Danmark perfekt, då man är ett lag som gillar att kontra. 1X2 marknaden är väldigt jämn här, och jag tycker det är helt rätt. Har istället siktat in mig på avslut. Linan ligger på låga 22.5, och det ser jag som mycket oddsvänligt, varför? Jo, Kroatien har många skickliga spelare som gillar att avsluta, och Danmark har spelare som gillar att ligga på rulle och avslutar mycket. I senaste mötet matade Danmark iväg hela 14 avslut och Kroatien nio. Tror på något sådant idag igen, dock Kroatien som vinnare. Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS