Aston Villa – Man City

Kroatien vs Marocko

Nu är det dags för finalhelg i VM2022, och först ut är bronsmatchen mellan Kroatien och Marocko. Två lag som bensinen tog slut för i semifinalen. Det är också två lag som är väldigt sugna på bronspengen. Speltips och analys finns nedan.

Stabilt år för Kroatien

Torsken mot Argentina var Kroatiens blott andra förlust under 2022, den andra var mot Österrike i Nations League. VM i stora drag har varit ett fullt godkänt VM för Kroatien. Gick ur gruppen på ett starkt sätt genom att slå Kanada på ett enkelt sätt och kryssade mot både Marocko och Belgien. Gnetade sig igenom både åttondel och kvartsfinal genom att slå Japan på straffar, det var helt programenligt. Dock tog man en skalp mot Brasilien i kvarten, vann på straffar. Bensinen tog slut mot Argentina i semin och det var inget snack om att Messi och Co blev för svåra.

Det är ett slitet gäng som ställs på banan och det ryktas att spelare som Brozovic och Gvardiol missar matchen. Dock är det viktigt att Modric och Kovacic har en startplats, och så kommer det också bli, och det är VMs skickligaste spelare när det kommer till att lösa trånga situationer. Kroatien har en stark offensiv, men ingen riktigt striker. Visst, herrar som Kramaric, Budimir och Petkovic är bra spelare, men inga världsspelare. Mittlåset Lovren och Gvardiol har varit lysande så här långt, och målvakten Livakovic har varit en av VMs bästa målvakter.

Stora skrällen

Marocko tog sig till VM på ett mycket enkelt sätt genom att slå Kongo med sammanlagt 5-2. I VM fick man en tuff grupp med Belgien, Kroatien och Kanada. På förhand var det Belgien och Kroatien som skulle nypa de två slutspelsplatserna, men Marocko ville annorlunda. Kryssade mot Kroatien och vinster mot Kanada och Belgien gjorde att Marocko vann gruppen, men fick en mardrömslottning i Spanien i åttondelen. Marocko spelade smart och vann både åttondelen och kvartsfinalen mot bra motståndare. I semifinalen mot Frankrike gjorde Marocko en bra match men fick respass med 2-0.

Det finns en hel del skavanker i detta Marocko, Romain Saiss är en viktig mittback men dras av en muskelskada och är osäker. Nayef Aguerd från West Ham och Noussair Mazraoui från Bayern Munchen är också osäkra till start. Youssef El-Nesyri har stått för två fullträffar i detta VM och håller mycket hög kvalite. Hakim Ziyech är också en mycket viktig spelare för Marocko. Defensivt är det Sofyan Amrabat och Achraf Hakimi som får dra ett stort lass med bra hjälp från Saiss.

Dagens speltips

På pappret är det Kroatien som har det bästa laget, dock såg laget ganska trötta ut mot Frankrike, men det var ett par dagar sedan så batterierna är laddade. Marocko har dock större problem, då flera nyckelspelare har skavanker. Jag håller Kroatien som favoriter här och tror det tar bronspengen till ett mycket bra odds, tror också laget vinner efter full tid. I gruppen blev det 0-0, där Kroatien hade en bra bit över 60 % bollinnehav, matchbilden kommer troligtvis bli densamma och då kommer Modric och co få ytor som kommer utnyttjas. Raka ettan på Kroatien blir dagens spel.

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS