Långtidsspel Hockey-VM

Imorgon startar Hockey-VM, det kommer att spelas i Finland samt Lettland. Sverige kommer att spela sina gruppspelsmatcher i Finland och har hamnat i en ganska lurig grupp med bland annat Finland och USA. Jag kommer i detta inlägg gå igenom lag för lag och hitta ett spel i varje lag. Går igenom de lagen som enligt mig har något för guldet att göra, vilket är USA, Finland, Sverige, Tjeckien, Schweiz och Kanada.

 

USA

Vi startar med USA, som alltid kommer med ett ganska spännande lag, även denna turnering kommer det ett ganska spännande men framförallt orutinerat lag. Sju spelare i truppen har tillhört ett lag i NCAA, vilket också är världens bästa juniorliga enligt mig. Det finns också duktiga NHL-spelare i framförallt Alex Tuch och Conor Garland. Alex Tuch visade direkt att han är för att vinna, då han i träningsmatchen mot Tyskland kastade sina handskar och såg allmänt taggad ut. USA kliver in under fredagen i den tuffast tänkbara starten, då man möter Finland i Finland. Topp fyra ska USA komma, men det är ingen självklarhet då lag som Tyskland och Danmark alltid är luriga.

Jag har hittat ett mycket intressant spel i USA, då jag tycker att Alex Tuch är lagets i särklass vassaste spelare och kommer få mycket istid när det gäller och framförallt lägga mycket tid i anfallszon. Vi får hela 3.75 hos Unibet på att Alex Tuch gör flest poäng i USA, ett mycket bra spel enligt mig.

 

Alex Tuch gör flest poäng i USA till 3.75 gånger pengarna

Schweiz

Vi går vidare bland lagen och har hamnat på Schweiz, vilket är ett landslag som blivit mycket bättre med åren, mycket tack vare coachen Patrick Fischer. Schweiz har ett helt okej lag på pappret, där spelare som Nino Niederreiter och Janis Moser blir oerhört viktiga. Den inhemska ligan i Schweiz har blivit mycket bättre under de senaste, vilket också har speglat Schweiz landslagsspel. Schweiz har en mycket tuff grupp i år, då man fått lagen Kanada, Tjeckien, Slovakien, Slovenien, Norge, Lettland och Kazakstan. Jag tror både Kanada och Tjeckien hamnar före Schweiz i tabellen, även Slovakien har ett bra lag på pappret, vilket gör att Schweiz kommer trea eller fyra och får du möta ettan eller tvåan i Sveriges grupp och då blir det stopp. Mitt spel på Schweiz blir att laget ryker i en kvartsfinal till 1.86 gånger pengarna.

Schweiz åker ut i kvarten till 1.85 gånger pengarna

 

Kanada

Nu till den ständiga favoriten Kanada, som också tagit VM på ganska stort allvar under de senaste åren. Förra året fick man ge sig mot Finland i finalen, och året innan det blev det seger. Har under detta mästerskap valt att plocka ut André Tourigny som coach, han har varit assisterande tränare under de två senaste mästerskapen. Kanada träningsspelade mot Ungern under veckan och vann med 5-2, det var dock ingen bra insats av lönnlöven.

Kanada har nästan enbart NHL spelare i truppen, bortsett från en lirare i NCAA och ett par från AHL. Tyler Toffoli är kapten i laget och kommer bli oerhört viktig, han stod för 73 pinnar för Calgary i NHL. Adam Fantilli som gjorde en riktigt bra säsong i NCAA är mycket spännande att se vad han kan uträtta. Kanada har fyra fina femmor och framförallt en jobbig kedja med bland annat Milan Lucic och Sammy Blais. Jag ser ingen utmanare till Tyler Toffoli i poängligan för Kanada, och blir därför mitt spel.

Tyler Toffoli vinner poängligan i Kanada till 4 gånger pengarna.

Tjeckien

Tjeckien har också blivit ett riktigt bra landslag på senare år, men har till denna turnering inte fått ut det bästa laget, tyvärr för Tjeckiens del. Tjeckien blandade och gav en hel del i Czech Hockey games, de slog Sverige men förlorade mot Finland såväl som mot Schweiz. Tjeckien ska dock enligt mig hamna tvåa i sin grupp, vilket ger dem en ”ganska” enkel kvartsfinal, det kan också komma ett par NHL förstärkningar till Tjeckien.

Tjeckien har plockat ut ett ganska mixat lag när det kommer till ligor. Inhemska ligan är det som de flesta spelarna tillhör men de har fått riktigt fina förstärkningar i Filip Chytil ochDominik Kubalik som är två ordinarie spelare i NHL. Finns utöver dessa herrar också ett par skickliga spelare, men det krävs att backar och målvakter spelar bra för Tjeckien om det ska bära till mer än kvartsfinal. Jag tror att Filip Chyitil blir den viktigaste spelaren i laget, det är också han som gjort flest mål i sitt klubblag i detta lag, 22 till antalet för Detroit.

Filip Chytil gör flest mål för Tjeckien till 4 gånger pengarna

Sverige

Nu har vi kommit fram till Sverige, och vi har ett spännande lag på pappret och framförallt en mycket spännande tränare i Sam Hallam. Sverige har fått ganska många nej från NHL-spelare, vilket också är ganska vanligt när det vankas VM. Tre Kronor såg stundtals ut att trivas på isen under helgen som var, men bjöd på alldeles för många lägen, och det kommer inte hålla i längden. Startar under fredagskvällen mot ett ganska lurigt Tyskland.

Sverige har på pappret ett fullt godkänt lag, där spelare som Alexander Nylander, Lucas Raymond och Jonathan Berggren blir otroligt viktiga i offensiven. Jag tror och hoppas på att Lars Johansson får förtroendet i denna turnering. Tre Kronor har även en stark backsida med herrar som Patrik Nemeth, Rasmus Sandin och Henrik Tömmernes. Jag tror att Toronto snart åker ut i Stanley Cup och då kommer förhoppningsvis William Nylander anlända till Finland. Jag tror att Alexander Nylander kommer göra otroligt mycket poäng, det är en riktigt fin spelare som kommer ha lekstuga med Ungern och Österrike.

Alexander Nylander gör flest poäng i Sverige till 8.50 gånger pengarna

Finland

Finland är ett lag som alltid får till det när det kommer till landslagsspel, och kommer tagga till rejält när man får spela sina matcher i Finland. Öppnar mot USA, vilket är på pappret en av de svåraste matcherna i gruppen. Det ska tilläggas att Finland har tre raka finaler i VM, där det blivit två segrar och en förlust. Finnarna brukar få till det trots att man inte har de bästa spelarna med, har dock fått riktigt bra tillskott till årets VM-trupp.

Mikko Rantanen är överlägset den bästa spelare i detta VM, finländaren gjorde över 100 pinnar för sitt Colorado. Kaapo Kakko, Antti Suomela och Teemu Hartikainen blir oerhört viktiga för Finlands offensiv. Viktigt för Finland var att Olli Määtä valde att tacka ja till VM-spel. Tycker att Finlands målvaktssida ser en aning svag ut, det kan vara Finlands svaghet under detta mästerskap. Det är inget att hymla om att offensiven kommer att handla om Mikko Rantanen som enligt mig kommer göra oerhört mycket mål och poäng.

Mikko Rantanen vinner både mål och poängligan för Finland. Mål = 2 gånger pengarna, poäng = 2 gånger pengarna

 

Spelen

  • Alex Tuch gör flest poäng för USA
  • Schweiz åker ut i kvarten
  • Tyler Toffoli vinner poängligan i Kanada
  • Filip Chytil gör flest mål för Tjeckien
  • Alexander Nylander gör flest mål för Sverige
  • Mikko Rantanen gör både flest poäng och flest mål i Finland

Övriga spel utan analys

  • Mikko Rantanen gör flest poäng i turneringen till 3.75 gånger pengarna
  • Nikolaj Ehlers gör fler poäng än Leo Carlsson till 1.80 gånger pengarna
  • Lucas Raymond gör fler pinnar än Sakari Manninen till 1.85 gånger pengarna
  • Nikolaj Ehlers gör flest poäng för Danmark till 2.25 gånger pengarna

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS