Lettland – Turkiet

Fredagsmys med EM-kval och en av kvällens större favoriter är Turkiet borta mot Lettland i grupp D, där även Kroatien, Wales och Armenien ingår. Kroaterna naturliga gruppfavoriter, men där bakom kan det bli tight mellan Turkiet och Wales. Turkarna inledde med 2-1-seger borta mot Armenien för att sedan falla med 0-2 hemma mot Kroatien, medan Lettland föll med 0-1 borta mot Wales i sin enda match. Faktiskt en rätt fin insats av letterna, som dock får ha som mål att försöka undvika jumboplatsen genom att ha Armenien bakom sig – något som blir tufft.

Knapp bortaseger troligt – jag rekar målsnål historia

Dessa två nationer känner varandra rätt väl efter VM-kvalmötena 2021 då det blev hela 3-3 i Turkiet och knapp 2-1-seger för turkarna här i Riga. Sistnämnda utfallet känns troligt igen, men jag är inte lika säker på att det blir över 2.5 mål. Turkiet har inte skapat speciellt mycket i sina senaste matcher och är nästan ”alltid” tveksamma på resande fot. Så här strax efter att ligaspelet är över för spelarna i sina klubbar, så kan det också vara lite extra sega ben – tänker bl.a. på en sådan som Inters Çalhanoglu, som precis rundat av säsongen med en förlust i CL-finalen. Jag tror Turkiet får kämpa för en ”trea” här och Lettland, som säkerligen försöker hålla 0-0 så länge det går, har många tighta resultat i bagaget senaste åren. Under 2.75 (Asian) finns till 1,87 på Pinnacle – det hugger jag!

Fler speltips

c fc f aa ef x
03 Mar 16:30
Fotboll
RekStudion Special vs Manchester City vs Manchester United
03 Mar 16:30
Spelbolag
Odds
2.50
Speltips
Manchester City gör mål i båda halvlekarna, Manchester City flest hörnor i matchen & Erling Haaland eller Phil Foden gör mål (Manchester City - Manchester United)
Speltips fotboll från Brigaden SB
13 Feb 20:45
Fotboll
Burton vs Carlisle
13 Feb 20:45
Spelbolag
Odds
2,00
Speltips
Burton | -0,25
c fc f aa ef x
11 Feb 17:30
Fotboll
RekStudion Special vs Aston Villa vs Manchester United
11 Feb 17:30
Spelbolag
Odds
4.50
Speltips
Båda lagen gör mål, Ollie Watkins och Rasmus Højlund över 2,5 avslut på mål tillsammans & Ollie Watkins eller Rasmus Højlund gör mål (Aston Villa - Manchester United)
VISA ALLA SPELTIPS