Lille – Lyon

Fredagens sportsliga höjdpunkt på fotbollssidan måste vara Ligue 1-mötet Lille-Lyon, även om lagen ”bara” parkerar på plats sex resp. tio i tabellen. Visserligen lite bättre än förra säsongen då lagen slutade tia resp. åtta, men enorm skillnad mot säsongen 20/21 då ju Lille sensationsvann ligan och Lyon slutade fyra.

 

Två fina lag – Lilles offensiv glänser

Vi snackar om två fina lag som bör ligga högre upp i tabellen, i synnerhet ståtar Lille med starka underliggande siffror som faktiskt bara PSG trumfar. Lille föll nyligen mot just PSG med 3-4 i Paris efter att ha tappat 3-2 i slutet och offensivt tycker jag att man imponerade stort. Så har det sett ut i flera matcher den senaste tiden – inte minst senast då man fick 1-1 med klar mersmak borta mot starka Lens. Trean i skytteligan – Jonathan David – måste såklart lyftas fram, men han har riktigt fint understöd av bl.a. Cabella som fortfarande håller riktigt hög nivå i offensiv roll på mittfältet. Ok truppläge i Lille, som har ett par avbräck i bl.a. Ounas sedan januari och ytterbacken Diakite sedan förra veckan (som för övrigt öppnar upp för möjlig start för Gabriel Gudmundsson).

 

Skadeproblem för Lyon

Då är läget värre för Lyon, som saknar några riktiga kuggar. Förstemålvakten Lopes har nyligen brutit ett finger och eftersom Pollersbeck är på lån i Lorient, så är det ”veteranen” Riou (numera 35 år gammal) som står igen. Höll visserligen nollan mot just Lorient senast, men det var ett ganska ”billigt” test. Boateng saknas sedan länge och även Gusto saknas i backlinjen p.g.a. skada sedan början på februari. Lägg därtill Lacazette – 14 mål så här långt – som stort frågetecken efter att han missat de fyra senaste matcherna. Han sägs vara på gång igen efter skadan, men gissningsvis börjar han på bänken på bäst.

 

Hemmastarka Lille får chansen

Lille, som har 8-3-2 hemma, ska ses med fin chans här med rådande förutsättningar. Vill även nämna revanschsug då Lyon slog Lille hemma efter straffar (3-2) i cupen för en dryg månad sedan. Det var då drag på Lille och oddsen stängde på nästan helt jämna, vilket också ger en slags indikation om vilka som bör hållas högre. Lille -0.5 (Asian) plockas till 2.00 som finns på några olika bolag, bl.a. Betsafe. (För de som kan spela på Interwetten finns 2.05.). Lycka till om rygg!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS