Mallorca – Real Sociedad

Vallecano körde på som vanligt hemma på Vallecas och löste nästan på egen hand spelet igår. Vi kör vidare på det spanska spåret och istället för La Liga tar jag mig an Copa Del Rey där vi har en match mellan Mallis och Sociedad i match ett av två. Häng med nedan för speltips och analyser!

Svårslagna hemma

Mallorca har två risiga insatser i följd då man förlorade senast mot Bilbao med klara 4-0 och innan det kammade man noll hemma mot Betis (0-1). Mallis har endast tre pinnar tillgodo från de jagande lagen som ligger på nedflyttning och spelar till helgen en viktig match hemma mot Vallecano, men det är hela fem dagar tills den matchen. Hemmalaget har inte varit i semifinal i Copa sedan säsongen 02-03 när man faktiskt tog hem hela kalaset. Mallis har bortsett från förra matchen mot Betis varit ett starkt hemmalag och bara förlorat två matcher under säsongen på Son Moix.

Det är nästintill ett skadefritt gäng som kommer till spel här, det är endast försvararen Pablo Maffeo som ser ut att missa matchen. I offensiven är det mycket som kommer till att Vedrat Muriqi är på tå, då landslagsspelaren från Kosovo stått för fyra fullträffar i ligaspelet. Abdon Prats leder den interna på fem gjorda, den luriga mustasch-killen är en bra boxspelare. Mallorca har ett hårt jobbande mittfält med många passningsskickliga herrar och då tänker jag framförallt på Dani Rodriquez och Sergi Darder. I försvaret får Antonio Raillo ta ett stort ansvar och gör det bra.

Defensiva Sociedad

Real Sociedad har gjort en full godkänt säsong (otroligt bra i Europa) så här långt då man vann sin grupp i Champions League (före Inter) samt har en bra chans till fortsatt spel i Europa då man ligger på en sjunde plats i La Liga. Formen är mycket god då man endast förlorat en match av de 18 senaste och noterbart är att man endast släppt in ett mål på de fem senaste matcherna. Sociedad är ett duktigt defensivt lag men har offensiva krafter som kan störa många lag, ett lurigt lag med andra ord. Gästerna har en viktig månad framför sig med viktiga matcher i La Liga, åttondelsfinal mot PSG och semifinal i Copa.

Skadeläget för baskerna är inte optimalt då man har ett gäng på skadelistan samt Kubo på Asiatiska mästerskapen (kanske hinner hem). I offensiven finns det ett par herrar att hålla ögonen på och då tänker jag framförallt på trion Oyarzabal, Braiz Mendez och Umar Sadiq (givetvis är Kubo om han är tillgänglig här). Mitten/defensiven är mycket stark då spelare som Le Normand (back), Mikel Merino (mittfältsmotor) och målvakten Remiro får ta ett stort ansvar.

Kvällens speltips

Mallorca tar stort allvar på cupen och skickade senast ut sensationen i ligan Girona. Real Sociedad tar också hårt på cupen men är i en annan sits när det kommer till skador. Mallis är ett gäng som ofta kommer ut hårt på hemmaplan och måste få med sig ett vettigt resultat här om det ska bli avancemang till final. Siktar in mig på skottlinan där vi får en lina på generösa 22.5 enligt mig. Tar vi oss en titt på Mallorcas snitt under säsongen så ligger det runt elva skott per match, men på de senaste hemmamatcherna har det varit 14, 11, 17 och 15 avslut. Sociedad har i de senaste matcherna snittat runt tio skott, vilket det finns en förklaring på då man gjort ett tidigt mål och sedan spelat defensivt (eller i de två senaste som varit låsta matchbilder). Senast lagen möttes blev det 32 avslut, och jag tror stenhårt på över 22.5 avslut till ett mycket fint odds. Lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS