Ishockey speltips Örebro mot Karlskoga

Malmö Redhawks – HV71

Dags för ännu en SHL omgång och det en bra sådan. Jag har hittat ett intressant spel i den otroligt viktiga matchen mellan Malmö och HV71, två lag som ligger på kvalplats i skrivande stund. Häng med nedan för analys och speltips.

Måste höja sig!

Malmö går rejäl kräftgång för tillfället och inte mycket stämmer trots ett ganska bra lag på pappret. Hemma i Malmö är man riktigt svaga och har endast en seger och den mindre smickrande formen med tolv raka förluster. Det har börjat bildat sig en ganska stor poängdifferans till säker mark nu, sex pinnar upp nu och det måste börja bli segrar inom en ganska snar framtid om Malmö ska lösa kontraktet utan kvalspel. Malmö är ett jobbigt lag att möta i vanliga fall, och måste börja visa det. Malmö har offensiva spelare som bröderna Sylvegård, bröderna Westherholm och Carl Söderberg som är skickliga spelare. Lance Bouma är i grunden en riktigt bra spelare men måste visa lite än vad han gjort. Defensivt så är det en bra uppsättning med mix av stora starka backar och skickliga backar. Adam Ollas Mattsson är en av få backar som får betyget godkänt så här långt, även Oliver Lauridsen har varit bra. Daniel Marmenlind får anses vara första valet i Malmö, och han gör det helt okej med en procent på 90.2.

Starkt lag på pappret

Även HV71 är ett lag som måste steppa upp innan det är försent. Jönköpingslaget är nykomlingar i årets SHL och har inte alls börjat bra trots ett bra lag på pappret. HV kommer från en torsk mot Linköping i senaste omgången, där man inte alls gick att känna igen. HV har endast två pinnar till säker mark, och med en match mindre spelad än Brynäs som är deras närmaste konkurrenter. Gästerna reser ner söderut med en form på fyra raka förluster och ett bortaspel som inte skrämmer många. Det är också ganska många spelare som saknas under kvällen. Victor Sjöholm är på JVM, Simon Önerud, Oliwer Kaski, Joonas Nättinen och Daniel Glad är skadade. Nick Shores papper är inte klara i skrivande stund, men kan komma till spel. Fredrik Forsberg leder den interna poängligan, tätt följd av André Petersson. HV har stort sparkapital i herrar som Mikkel Bödker, Sam Vigneault och Radan Lenc. Defensivt är det Emil Andrae som varit mest lyckad, även Joey LaLeggia har varit bra. På pappret har HV bra målvakter med Joni Ortio och Jonas Gunnarsson, där den förstnämnda har lyckats bäst med sin procent.

Dagens speltips

Detta är en liten form av ångestmatch då det kan vara två lag som möts i ett eventuellt kval. Tittar vi endast på pappret så är det fördel HV71, men då är deras bortastatistik inget att hänga i julgranen, det är å andra sidan inte Malmös hemmastats heller. Jag tror på en mycket spänd historia där målen uteblir, det är två lag som inte gör mängder av mål i vanliga fall. När under 5.5 mål även ger ett bra odds så finns det inget att blunda för, häng med och stort lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS