Blocken hörna med speltips

Man City – Tottenham

Det är dags för en spännande fotbollshelg, och helgens höjdpunkt i England är utan tvekan Manchester Citys hemmamatch mot Tottenham Hotspurs. Efter två raka poängtapp i ligan och en svajig inledning mot Leipzig i veckan så väntar en historiskt svår motståndare för de regerande mästarna. Gästande Tottenham kommer dock med en fortsatt lång skadelista och speltipset tar en helt annan vinkel än 1X2-marknaden. 

Inför kvällens heta drabbning mellan Manchester City och Tottenham vänder jag blickarna mot en intressant spelare: Udogie, Tottenham Hotspurs vänsterback. Hans statistik denna säsong är anmärkningsvärd, med det högsta fouls-snittet i laget med 2.36 orsakade fouls per 90 minuter. Endast en enda spelare med >5 spelade matcher i hela ligan (Joao Gomes med 2.78 p90) har orsakat fler. Tendensen från Udogie blir dessutom extra tydlig när han möter topplag:

– Man United: 3 orsakade fouls (+ gult kort)
– Arsenal: 4 orsakade fouls (+ gult kort)
– Liverpool: 3 orsakade fouls (+ gult kort)
– Chelsea: 3 orsakade fouls (+ gult kort)
– Aston Villa: 1 orsakad foul

Ikväll möter han inte bara ett topplag, utan också det lag vars motståndare får överlägset flest gula kort i hela ligan (3.62 per match). Dessutom visar statistiken att Manchester Citys motståndares vänsterbackar är extra utsatta och har fått gult kort i en tredjedel av säsongens matcher. Den här matchen leds också av domare Hooper, som har det högsta kortsnittet bland alla domare som dömt mer än fem matcher denna säsong (vilket 16 st har), med 6.29 kort per match. Han har tidigare dömt Tottenham en gång denna säsong och gav då laget fem kort, varav ett till just vår kära Udogie.

Som om det inte vore nog är  det också en extremt rörig backlinje som Tottenham måste ställa upp med till följd av skador på ordinarie mittbackar. Det bör göra att Udogie behöver täcka upp lite extra ytor i försvarsspelet. Att Expekt här dukar upp hela @ 4.00 på att han tar kort igen måste bara testas! Ska absolut inte stå högre än @ 3.00.

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS