logga tennis speltips

Popyrin – Duckworth

Helgens rek på Tottenham-Leicester satt hur enkelt som helst. Vi tar nya tag till veckan och börjar veckan med ett speltips på tennis. I San Diegos första omgång har vi ett spännande möte mellan Alexei Popyrin och James Duckworth. Det är två killar som har ett ganska svagt år bakom sig. Häng med nedan för speltips och analys!

Hög högstanivå!

Alexei Popyrin är född och uppvuxt i Australien, varför namnet har en liten rysk-koppling är inte konstigt då hans mamma Elena är från Ryssland. Alexei har en bra nivå i kroppen men är en aning ojämn, vilket han visat under året. Han ligger för tillfället på en 90e plats på världsrankingen, ”Pop” har varit 59a som bäst. Årets resultat är inget som skämmer någon, då han på 20 matcher endast har fem segrar på ATP-touren. Australiensaren kommer senast från US Open, som spelades i augusti månad, där han torskade i andra rundan mot bollsäkra Diego Schwartzmann.

Alexei Popyrin är 196 centimeter lång och har en makalöst bra serve. Även hans forehand håller väldigt hög klass. När allting sitter för ”Pop” är han enligt mig en spelare för topp 50. Sitter däremot inte spelet så är han utanför topp 100, vilket också hans ranking håller på att visa. Hans favoritunderlag är hardcourt, vilket också hans bästa resultat kommer ifrån.

Offensiv spelare

James Duckworth, är även han född och uppväxt i Australien. James är sju år äldre än sin motståndare och gjorde debut på ATP-touren 2010. 86a på världsrankingen ligger han just nu, han har varit 56a som bäst, vilket var 31 januari 2022. Under sin karriär har han dragit in över tre miljoner dollar i bara prispengar. Duckworth har inte levererat superbra resultat under det senaste halvåret och har de senaste tävlingarna fått kliva ner på Challenger-nivå, där han håller hög klass.

James Duckworth är mindre än sin motståndare, ganska mycket också. Han är ”bara” 183 centimeter men har en minst lika bra serve som Popyrin. Duckworth har serven som sitt favoritslag, men enligt mig har han även en stark forehand. Backhandsidan är ibland oerhört svag och kan ibland vara den som gör att han förlorar.

Dagens speltips

Två spelare som på pappret är lika bra, båda spelarna spelar också ganska likvärdigt. Blandar bra spel med ganska risigt spel. Båda killarna har en bra serve och forehand vilket gör att en del servegame går väldigt fort. Matchmarknaden är 1.90 på båda sidor, där väljer jag att inte röra. Väljer istället över 23.5 game, vilket är mycket tänkbart här. Matchen spelas i ett varmt San Diego på ett snabbt underlag, vilket gynnar båda dessa killar. Senaste matchen slutade 7-6 6-4, det var många lätta servegame i den matchen. 7-6, 7-6 för någon av spelarna kan mycket väl bli sanning. Lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS