Porto – Club Bub Brugge

Porto – Club Bub Brugge

Dags för Champions League igen, det är redan runda två. I grupp B är båda dessa gäng med och i ärlighetens namn är det en av de svagare grupperna i årets CL. Hemmalaget hade något oflyt i premiären mot Atletico medan gästerna från Belgien hade lite flytt i premiären mot Leverkusen. Nedan finner ni både speltips och analys. Häng med! 

Otroligt starka hemma!

Porto har bara förlorat en hemmamatch under 2022, det mot Lyon i förra årets Champions League. Porto har aldrig förlorat mot ett lag från Belgien, hemma i Portugal (6 vinster, 2 oavgjorda). I Portos första match som spelade förra veckan var man spelmässigt det bättre lag och skulle nog haft med sig en minst poäng. Istället avgjorde Griezmann i 90+11, trots att Porto var en spelare mer på plan. Porto studsade dock tillbaka direkt och städade av Chaves med 3-0 i ligan.

Porto har i år ett offensivt lag, och det är framförallt Taremi som leder målskyttet, han är dock avstängd här. Evanilson och Martinez är troligen spelare som startar i anfallet idag. Otavio är en trollgubbe på mittfältet, som är mycket rolig att kolla på. Marcano/Pepe är två mittbackar som är stenhårda att möta och är otroligt starka i luftrummet. Diogo Costa i mål, är Portugals nya stora målvakt.

Flyt senast!

Club Brugge hade flyt i den senaste matchen i Champions League. Leverkusen hade en boll inne, men var en tånagel offside. I ligaspelet är man med i toppen efter åtta omgångar, där Brugge har raden 6-1-1 med en fin målskillnad på 19-7. Även Club Brugge var ett vinnande lag i ligaspelet efter förra Champions League matchen, Seraing dammades av på ett mycket enkelt sätt av ett duktigt bortalag.

Ferran Jutgla är lagets stora målskytt, han har stått för fem fullträffar på sex matcher i ligan. Roman Yarenchuk finns även att tillgå, då han på 101 spelade minuter gjort ett mål och två assist. Anders Skov Olsen och Hans Vanaken är två skickliga spelare på mitten och kommer bli viktiga bort1a mot Porto. I mittlåset är det Boyata och Mechele som styr, två killar som även de är riktigt skickliga i luftrummet. Brugge har Mignolet i målet, en mycket stabil keeper.

Dagens speltips

Porto står i typ 1.44 hos spelbolagen, vilket enligt mig inte är spelbart. Visst, Porto är ett mycket skickligt hemmalag men Brugge är ett skickligt bortalag och är bra i Europa. Något jag är ganska säker på är att Porto kommer ligga på och skapa mycket, vilket det har gjort nästan alla matcher denna säsong. Snittar 18 avslut i ligan och sköt 17 mot Atletico. Brugge snittar 15 avslut i ligan och sköt 9 mot Leverkusen. Jag tror på en öppen historia och väljer därför att rikta in mig på avslut, där linan ligger på mycket vänliga 23.5. Dagens bästa spel enligt mig är över 23.5 avslut i denna historia. Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS