logga tennis speltips

Qinwen Zheng – Sabalenka

Tyvärr gjorde Ostapenko en av sina sämre insatser under gårdagen och det blev tyvärr kostbart. Vi tar nya tag och jag håller mig fortsatt till damtennisen i US Open, där jag hittat ett väldigt intressant spel i matchen Zheng Qinwn mot Aryna Sabalenka. Häng med nedan för speltips och analys!

Tagit stora klev senaste åren

Qinwen Zheng har tagit enormt fina kliv på rankingen de senaste året, så sent som 2021 var hon rankad en bra bit över 100-strecket, men är nu topp 20. Även under året har hon tagit sin första titel, vilket inte kommer bli den sista. Här i New York har kinesiskan spelat en mycket fin tennis och slog senast Ons Jabeur, efter en otroligt bra insats. Zhengs coach i Wim Fissette har haft spelare som Osaka, Clijsters, Kerber och Azarenka som adepter.

Zheng ligger stadigt över 30 vinnare per match under detta US Open, vilket är mycket bra. Det kommer dock en hel del ”Unforced errors”, men vilket är helt normalt när man ligger på så mycket vinnare. Zheng har bra grundslag och enligt mig får hon ut max av sitt spel just på hardcourt. Kinesiskan är mycket intressant och kommer inom kort bli en topp 10 spelare, det kan jag nästan garantera.

En av de bästa på hardcourt

Aryna Sabalenka började lira tennis vid en ålder på sex år. Ligger i skrivande stund på en andra plats på världsrankingen, efter Swiatek. Sabalenka är en mycket bra spelare och är oerhört bra på snabba underlag, vilket det är i New York. Hon vann i Australien tidigare i år och fick ge sig i semifinal i Wimbledon. Det har öppnats en ”enkel” väg till titeln här, nu när namn som Swiatek, Jebeur och Pegula har fått respass. Sabalenka är den högst rankade kvar i tävlingen.

Om Zheng står för mycket vinnare, har hon sin överkvinna i Sabalenka. Troligen de bästa grundslagen i damtennisen just nu, även en mycket bra serve, vilket gör att hon är otroligt svår att handskas med i sina egna servegame. Har en tendens till att ”tanka” bort ett par game, vilket måste bort om hon ska bli den nya Williams, för allt annat finns där.

Kvällens speltips

Detta är enligt mig en mycket sevärd match, då vi har två tjejer som spelar fin tennis. Sabalenka får anses vara den stora favoriten här, men jag höjer ett varningens finger för Kinesiskan, efter krossen av Jebeur. Håller Zheng nere sina misstag kan det bli en mycket jämn historia, och jag tror som igår att denna match kliver över linan av pågående minuter. Linan ligger just nu på 88.5, vilket är en aning lågt då minst ett set kommer gå långt. Vi behöver alltså 1.30 timmes spel, vilket jag tror på här. Båda tjejer tar sina sekunder mellan bollarna, mellan gamen och i sidbyten, vilket ger oss ett par gratisminuter. Jag tror stenhårt på en jämn kamp här, vilket slutar med över 88.5 minuter. Lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS