Inför Champions League: Grupp D, E och F

Rayo Vallecano – Elche

Champions-League veckan startar med ett par ligamatcher i toppfotbollen i Europa. Jag har hittat ett intressant spel i matchen mellan Rayo Vallecano och jumbon Elche. Två lag som brukar ha roliga matcher mot varandra, speltips och analys nedan!

Öppnat svajigt!

Rayo Vallecano är ett lag som kommer från Madrid, och är det tredje bästa laget i Madrid efter Atletico och Real. Förra året kom Rayo på en fullt godkänd 12e plats i LaLiga. Rayo har på pappret ett ganska intressant lag men har öppnat denna säsong på ett ganska svajigt sätt. Två segrar, ett kryss samt tre torskar är facit så här långt. Rayo har bara spelat två hemmamatcher så här långt, seger mot Valencia och torsk mot Mallorca, men i båda dessa matcher var Rayo det spelförande laget och hade massor av chanser.

Rayo har på pappret ett ganska bra lag, framförallt offensivt. Raul de Tomas, som har spelat landslagsfotboll för Spanien, finns i Rayo men är dock skadad för tillfället. Radamel Falcao finns också att välja på, samt att Izi Palazon och Oscar Trejo leder den interna poängligan. I mittlåset har Rayo två mycket långa mittbackar, båda runt 190 centimeter och är riktigt starka på fasta situationer. Målvakten Dimitrievski är fortfarande en målvakt på hög nivå.

Bottengänget Elche!

Förra året gjorde Elche en av sina bästa säsonger någonsin i La Liga och kom på en trettonde plats. I år har man startat serien på ett bedrövligt sätt och har endast en inspelad poäng på sex försök. Det ska dock tilläggas att Elche har mött bra lag (Barcelona, Villareal och Betis till exempel). För tillfället är det inte mycket som stämmer för Elche, då man endast har gjort två mål framåt och släppt till hela 16 bakåt. I senaste matchen mot Barcelona var man helt utspelade och hade bara ett avslut på hela matchen.

Collade och Ponce är lagets två målskyttar så här långt. Elche har ett par spelare borta i denna matchen, Verdu är avstängd medan Mascarell, Milla och Lirola är väldigt osäkra kort. Javier Pastore finns att tillgå, men han har bara spelat fyra minuter så här långt. Roger Marti är lagets viktigaste spelare offensivt, men har inte fått till det så här långt. Målvakten Edgar Badia har varit lagets bästa spelare så här långt under säsongen trots 16 insläppta, och det visar verkligen hur dåliga Elche varit.

Dagens speltips

Rayo är stora favoriter här, med rätta. Jag tror dock Elche kan studsa tillbaka, och störa hemmalaget här. Oddset på raka ettan är inte alls spelbart enligt mig. Istället har jag siktat in mig på avsluten, där linan ligger på 23.5. Rayo skjuter i snitt drygt 14 avslut på sin hemmaplan, och Elche släpper till otroligt mycket lägen. Jag tror att denna matchbild passar avsluten, då Rayo kommer ligga på och testa avslut utifrån medan Elche ligger på kontring. Över 23.5 avslut är dagens bästa spel enligt mig. Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS