Rayo Vallecano – Sevilla

Detta är en match där vi har två lag som i grunden håller hög kapacitet men inte fått ut någonting av den kapaciteten hittills. Vallecano har en svag form medan gästerna Sevilla har varit svaga under hela säsongen egentligen. Häng med nedan för speltips och analys.

 

Startade med åtta raka utan förlust

Rayo Vallecano startade säsongen med åtta raka matcher utan förlust och visade upp ett riktigt bra spel stundtals. Under de senaste månaderna är det framförallt hemmaspelet (tre raka utan att göra mål) som blivit sämre då man har åtta matcher utan vinst hemma på Vallecas. Ett glädjeämne för hemmalaget är att man i de två senaste matcherna gjort bra insatser då man kryssat borta mot Sociedad och vara nära att stjäla poäng borta mot Atletico. I laget finns det massor av kvalité, framför allt offensivt och det är bara en tidsfråga innan det kommer bli vinster för Vallecano.

Bebe är borta på landslagsuppdrag, Unai Lopez är avstängd och Diego Mendez är skadad. Den offensina fältaren Alvaro Garcia leder den interna målligan på försiktiga fem fullträffar då finns det spelare som Isi Palazon, Raul De Tomas och Radamel Falcao i laget. Tittar vi i de defensiva leden så är det Florian Lejeune som får dra ett stort lass i backlinjen, där fransmannen har ett otroligt tillslag på bollen och kan skjuta egentligen från halva planen och det blir farligt. Stole Dimitrievski är en solid målvakt som tar det han ska ta och lite till stundtals.

Lång skadelista

Sevilla måste börja vinna matcher ifall det inte ska bli en hemsk säsong. I skrivande stund ligger man endast ett par plusmål från en nedflyttningsplats och det finns egentligen inget som talar för en förändring då man har ett kryss och fyra förluster på sina fem senaste matcher. Om jag ska spä på mer skit över detta Sevilla så har man endast vunnit en bortamatch i La Liga under säsongen och det håller såklart inte i längden för ett så pass skickligt lag som Sevilla. Det finns absolut kvalité i detta gästande lag men det gäller för varenda spelare att visa att man inte hör hemma i botten.

Skadeläget ser inte ljust ut för stunden då man riskerar att sakna nio spelare, där iallafall Sergio Ramos och Suso missar på grund av avstängningar. Det är inget snack om att spelare som En-Nesyri, Erik Lamela, Ivan Rakitic och Lucas Ocampos har underpresterat utan dess like men det finns fortfarande matcher kvar att rädda säsongen, vilket jag tror att Sevilla har kapacitet till. Personligen tycker jag att Milan Gudelj är en mycket viktig spelare för detta Sevilla.

Kvällens speltips

Detta är en mycket viktig match för båda gängen och där båda lagen verkligen behöver en trea för att hamna på fötter igen. Det är även två lag som har styrkan i det offensiva spelet och Sevilla har varit ett bra lag stundtals men inte fått in bollen. Rayo Vallecano har snittat 15 avslut hemma på Vallecano och brukar vara ”skottglada”. Sevilla ligger runt 12-13 avslut per match när man lirar borta vilket tyder på att man är ett offensivt lag. Unibet erbjuder 1.80 på över 25.5 avslut i denna match, vilket jag tycker är mycket spelbart.

Fler speltips

Speltips fotboll från Brigaden SB
13 Feb 20:45
Fotboll
Burton vs Carlisle
13 Feb 20:45
Spelbolag
Odds
2,00
Speltips
Burton | -0,25
c fc f aa ef x
11 Feb 17:30
Fotboll
RekStudion Special vs Aston Villa vs Manchester United
11 Feb 17:30
Spelbolag
Odds
4.50
Speltips
Båda lagen gör mål, Ollie Watkins och Rasmus Højlund över 2,5 avslut på mål tillsammans & Ollie Watkins eller Rasmus Højlund gör mål (Aston Villa - Manchester United)
n
08 Feb 20:45
Fotboll
Rouen vs Monaco
08 Feb 20:45
Spelbolag
Odds
1.77
Speltips
Monaco/Monaco
VISA ALLA SPELTIPS