Real Betis – Sparta Prag

Vi har en mäktig fotbollsdag framför oss, med mängder av matcher från både Europa League och Conference League. Jag har hittat ett intressant spel i matchen Real Betis som gästas utav tjeckiska Sparta Prag. Häng med nedan för speltips och analys.

Viktig seger senast

Real Betis har klivit rätt in i Europa League utan kval, då man gjorde en av sina bästa säsonger på länge och kom på sen sjätte plats i La Liga. Årets säsong har startat lite svajigt för Betis del och man har på åtta ligamatcher endast lyckats med att vinna tre, och ena av vinsterna kom i senaste matchen mot Valencia där man vann med klara 3-0. I Europa League spelet öppnade man med att förlora mot Rangers med 1-0, en match där hemmalaget var klart bättre. Noterbart är att Betis redan spelar ligamatch på söndag, en viktig sådan mot Alaves på hemmaplan.

Hemmalaget får klara sig utan ett par lirare här, den viktigaste är Nabil Fekir som fortfarande är knäskadad. Betis har ett intressant lag på pappret med offensiva kuggar som Isco, Borja Iglesias, William José och Ayoze Perez. Lägg även till 18-årige Assande Diao som på två stycken ligamatcher stått för två fullträffar. Backlinjen är inte lika namnkunnig men där Betis har fina vapen i sina snabba ytterbackar Hector Bellerin och Miranda. Den 40-årigt unga Claudio Bravo kommer troligtvis vakta kassen.

Fin start på säsongen!

Sparta Prag spelar till vardags i den Tjeckiska ligan, där man är ett av de bättre lagen, helt klart. I ligaspelet har Prag hunnit lira tio matcher där man har raden 8-2-0 och är för tillfället i en klass för sig när det kommer till tjeckisk fotboll. I europaspelet var man så när att slå ut FC Köpenhamn i kvalet till CL, men fick ge sig efter en straffläggning. I play-off till Europa League så fick man slå ut kroatiska Dinamo Zagreb efter en imponerande insats på hemmaplan. Trots en knapp vinst i premiären mot Aris så var Prag det bättre laget och hade 20 avslut i den matchen.

En helt skade och sjukfri trupp reser till Spanien. De offensiva krafterna i gästerna heter framförallt Lukas Haraslin, Jan Kuchta och Victor Olantunji, lägg också till att före detta Malmö-lirare Veljko Birmancevic finns hos gästerna. I defensiven för man förlita sig mycket på danskarna i målvakten Peter Vindahl och mittbacken Asger Sörensen.

Kvällens speltips

Det är första mötet mellan dessa lag någonsin och jag håller Betis som knappa favoriter, men oddset 1.78 kittlar inte. Istället har jag siktat in mig på antal skott, där linan i skrivande stund ligger på 24.5. Betis är ett lag som ofta kommer till skott, och skulle man i afton spela med Isco, Iglesias och Perez kommer det att bli avslut för Betis del. Gästerna är otroligt skottglada och sköt till exempel 20 avslut mot Aris, 14 avslut mot Zagreb hemma och 25 avslut i dubbelmötet med FCK. Jag tror stenhårt på att denna match slutar med över 24.5 avslut. Jag tror på en öppen matchbild, vilket ökar chansen på avslut. Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS