Ishockey speltips Örebro mot Karlskoga

San José Sharks – New Jersey Devils

Dags för en NHL-omgång med vettiga tider för oss svenskar. Det är helgdag i USA och flertalet matcher spelas mellan 19-22. Jag har hittat ett intressant spel i matchen San José Sharks som är värdar i matchen mot New Jersey Devils. Nedan finner ni speltips och analys!

Skakig inledning

San José Sharks har nu tre raka säsonger utan slutspel, vilket inte är omtyckt av fansen i San José. Det ser ut i skrivande stund att det blir ett fjärde raka år utan slutspelshockey, trots en magisk säsong av Erik Karlsson. Hemmalagets poängsnitt ligger på 0.77 just nu, vilket inte är i närheten av vad man ska behöva för att ta sig till slutspel. Hemmalaget har 17 pinnar till spel, men om vi ska ta något positivt är det massor av matcher kvar, så det är fortfarande inte försent, då Sharks har ett vasst lag på pappret. Formen är inte den bästa, då man på de nio senaste matcherna endast vunnit två, det håller inte riktigt om man vill spela slutspel.

Det finns lite skavanker i truppen, men inte på de bärande spelarna. Offensiven är namnstark med herrar som Timo Maier, Tomas Hertl och Logan Couture, där alla tre ligger på ett mycket fint poängsnitt. Spetsen på offensiven är stark i hemmalaget, men bredden är desto sämre. har toppkedjorna en dålig dag brukar det bli en jobbig dag för Sharks. Defensivt är det Erik Karlsson som sticker ut, med sina 13+43 poäng och ett mycket bra spel. Sharks har inte riktigt fått igång någon målvakt, har under säsongen spelat med hela fyra målvakter.

Stark framtid

New Jersey Devils har haft många tunga år bakom sig, men har under årets säsong varit riktigt bra och har i skrivande stund ett poängsnitt på fina 1.37 poäng per match. Gästerna har hela elva pinnar ner till jagande lag under slutspelsstrecket och formen är mycket god för Devils. Senast man hade detta poängsnitt så gick laget otroligt bra och gick enda till final i slutspelet, det var år 2011-2012. Devils har gjort en mycket stark offensiv säsong så här långt med 152 mål, defensiven är inte alls lika vass, då man släppt in 113 mål, vilket inte är mycket om man jämför med lagen i ligan.

Tre avbräck i matchen mot Sharks, och det är Bernier, Merino och Bastian. Den offensiva trion i Jack Hughes, Jesper Bratt och Nico Hischier har varit hur bra som helst, och får Devils bygga laget kring dessa herrar kommer det bli många slutspel framöver. Ondrej Palat har varit skadad under säsongen och står endast noterad för fyra pinnar på elva matcher, men det är en spelare som mycket väl kan bli en slutspelsjoker. Defensiven är inte lika namnkunnig som offensiven, Dougie Hamilton får dra ett stort lass och får mycket istid. Jag måste lyfta fram Ryan Graves, kanske inte gör otroligt mycket poäng framåt men har en plus minus statistik på +30, vilket är otroligt bra. Vitek Vanecek har en bra % och har varit förstamålvakten för Devils.

Dagens speltips

Devils är stora favoriter i 1X2 marknaden, vilket jag håller med om, men långt ifrån på raka tvåan då oddsen är under 2.00. Istället har jag siktet inställt på skott på mål, där linan är låg enligt mig, linan ligger på 61.5. Varför linan är låg ska jag förklara i punkform:

  • Sharks har många spelare som tar mycket avslut (Erik Karlsson, Timo Maier och Tomas Hertl)
  • New Jersey Devils snittar 34.5 skott per match vilket är det fjärde högsta laget i NHL
  • Sharks har släppt till otroligt mycket skott mot sig i de senaste matcherna

Jag tror stenhårt på många skott här, då lagen innehåller enormt många spelare som gillar att ta avslut. Över 61.5 skott på mål finns hos Unibet till fina oddset 1.90. Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS