Ishockey speltips Örebro mot Karlskoga

Seattle Kraken vs Montreal Canadiens

Dagens rek gick inte alls vägen då Spanien bara rullade boll i 120 minuter och avsluten uteblev, tyvärr. Nya tag redan inatt då vi har en spännande NHL-match framför oss. Det mellan Seattle Kraken som tar emot klassiska klubben Montreal Canadiens. Häng med för analys och speltips nedan.

Dålig debutsäsong

Seattle Kraken gjorde sin första NHL-säsong under förra året, det var ingen höjdare. Laget fick tillslut ett snitt på 0.73 poäng per match efter 82 omgångar, och var inte ens nära ett slutspel. Årets säsong har dock startat på ett mycket bättre sätt. Efter 24 spelade matcher har Seattle ett snitt på 1.38, och ligger tvåa i hela den västra konferensen. Kraken har fem poäng ner till jagande lag, och en match mindre spelat när nästan en tredjedel är spelad. Formen är även den god, laget har sju segrar på sina åtta senaste matcher och förlusten kom i senaste omgången mot Florida, trots att man sköt 36 skott på mål.

Ett par spelare saknas i detta Kraken, men inget som egentligen hade varit i någon leadingline. Andre Burakovsky har varit ett mycket bra nyförvärv och leder den interna poängligan på mycket fina 9+16. Tvåa är Jordan Eberle, som har ett par tunga säsonger bakom sig. Finns fler offensiva herrar i detta Seattle, så det kan mycket väl bli slutspel. Defensivt då? Jo, det finns herrar som Adam Larsson, Vince Dunn och Justin Schultz, där alla tre håller mycket hög klass. Martin Jones får anses vara lagets förstakeeper, men Jones har ”endast” 89.3% i räddningar.

Skadedrabbat Canadiens

Montreal tog sig ända fram till finalen av slutspelet säsongen 20-21. Säsongen därpå, alltså den förra säsongen var inget vidare alls, då hade Montreal ett poängsnitt på svaga 0.67 och var ännu längre från slutspel än Kraken. Formen för gästerna är inget vidare, då Montreal har torskat de två senaste matcherna men hade innan det tre segrar på fyra matcher. Montreal har tagit 14 av sina 26 poäng på bortaplan, och har varit på resande fot i fem av de sex senaste matcherna. Montreal är endast fem pinnar ifrån ett slutspel i skrivande stund.

Det är ett skadedrabbat Montreal som gästar Seattle. Sex spelare kan missa matchen och det är inga vanliga herrar. Mike Hoffman, Jonathan Drouin och Brendan Gallagher är några namn som är out. Om vi ska fokusera på spelarna som finns på plan är det Nick Suzuki som går mot sin bästa NHL-säsong någonsin med sina 14+14 poäng. Högavlönade Sean Monahan har gjort en fullt godkänd start på säsongen med sina 6+11. Defensivt är det riktigt tunt, både Weber och Petry har lämnat klubben och den som har bäst betalt av backarna är Mike Matheson. 3/8 backar gör sin första riktiga NHL-säsong, lägg också till att målvakten Price inte finns med. Det finns en anledning till att Montreal redan har släppt in 90 mål.

Dagens speltips

Eller snarare nattens speltips. Seattle är stora favoriter när det kommer till 1X2 marknaden, och det köper jag. Dock tror jag Montreal kan störa det nykomponerade laget. Montreal har två ganska fina matcher i ryggen, trots två torsk. Jag bojkottar 1X2 marknaden och siktar in mig på specialspelet, skott på mål. Båda dessa lag har ganska lågt snitt över hela säsonger när det kommer till skott på mål. Dock har det hänt något i de senaste matcherna. Seattle sköt 36 skott på mål senast, och i matchen innan hade Seattle hela 50 skottförsök mot ett defensivt starkt Capitals. Montreal då? Sköt mycket mot Vancouver, men träffade bara mål vid 25 tillfällen, i matchen mot Edmonton sköt man ännu mer och träffade mål vid 33 tillfällen. När lagen möttes i mars 2022, så blev skottstatistiken 33-34. Vi får en lina hos Unibet på 58.5 skott. Det hugger vi direkt och jag tycker detta spel är mycket bra.

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS