Överlägsna Messi och stjärnskottet Openda – Datasummering av säsongsstarten

Serbien – Sverige

Överspelet på avslut igår satt ganska enkelt, perfekt. Lördag och vi har en spännande dag framför oss, ni som gillar Nations League. Jag har hittat ett intressant spel i fighten mellan Serbien och Sverige. En match där ganska mycket står på spel, ett av lagen (framförallt Sverige) kan nämligen ryka från gruppen och åka ned ett snäpp. Häng med nedan för analys och speltips!

Stabila i Stockholm!

Serbien har ett bra landslag på pappret och spelar oftast en väldigt fin fotboll. Genom att man avgjorde sent mot Portugal i VM-kvalet, så fixade Serbien en biljett till VM i Qatar senare i år. Serbien hamnade i en ganska lurig grupp med Brasilien, Schweiz och Kamerun. I Nations League har serberna blandat och gett en hel del, började med att torska hemma mot Norge med 1-0, följde upp det med att vinna mot Slovenien och Sverige, och kryssade senast mot Slovenien. Vid två raka segrar i denna samling finns chansen till gruppseger. Coach Dragan Stojkovic har 66% vinster med Serbien och har gjort serberna till ett mycket bra landslag på kort tid.

Truppen ser mycket intressant ut och innehåller många världsspelare. Defensivt sätt är det inga spelare som sticker ut, Mitrovic från Getafe är gjort flest landskamper i denna backlinje och det är inget namn som egentligen är jättekänt. Mittfältet och anfallet är desto mer välkänt och Dusan Tadic med sina 88 landskamper är en riktigt bra fotbollsspelare. Kostic och Milinkovic-Savic är också herrar som borde ta en plats i startelvan. Tre anfallare i truppen, Mitrovic, Vlahovic och Jovic, tre spelare som håller absoluta världsklass. Blir något för Lindelöf och co att hålla koll på.

Manfall i Sverige

Janne Andersson har haft en tuff period med Sverige på sistone, endast en seger på sina fem senaste tävlingsmatcher och missat att kvalificera sig till VM. I Nations League ligger Sverige på jumboplats med endast tre inspelade poäng på fyra matcher. Serbien och Slovenien har Sverige kvar att möta, dock har Janne Andersson fått en del återbud, men enligt mig är denna trupp väldigt intressant. Enligt medierna så kommer Sverige ställa upp med en 4-4-2 uppställning. Sverige var inte alls utspelade mot Serbien på hemmagräs, och till denna fight är det inga hetsiga hemmasupportrar då Serbien har fått ett straff av UEFA.

Sverige får klara sig utan Alexander Isak och Albin Ekdal till denna samling, två spelare som är gjutna i Anderssons elva. Defensivt sätt ser det bra ut med Robin Olsen, Victor Lindelöf, Ludwig Augustinsson och framförallt intressanta Isak Hien, hoppas den sistnämnda får speltips i denna samling. Det finns många intressanta spelare som Janne kan välja offensivt och det är enligt mig framförallt: Elanga, Viktor Gyökeres och Patrik Wålemark, tre unga spelare som har kvaliteer. Annars blir Viktor Claesson och Emil Forsberg mycket viktiga under denna samling.

Dagens speltips

Serbien har stora favoriter här, dock ska Sverige inte alls räknas bort. Bojkottar 1X2 marknaden även här och väljer istället att sikta in mig på avslut. Linan ligger på 21.5, vilket är lågt. Spelbolagen tror Sverige kommer ligga extremt defensivt och stänga igen, det är dock inget att rekommendera då Mitrovic, Savic och Vlahovic är riktigt starka i boxen. Jag tror denna fight kommer bli öppen, då båda lagen måste få med sig poäng. Det finns många spelare på planen ikväll som gillar att ta avslut. Serbien har skjutit 13-10-17-13 under detta Nations League, Sverige har 14-10-13-10. Enligt mig är detta ett super bra spel, lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS